Gazete Vatan Logo

11 yıl sonra katil bulundu

Kağıthane’de 2005 yılında çalıştığı muayenehanede tecavüz edildikten sonra öldürülen M.I’nın katil zanlısı polisten kaçamadı. Yakalanan cinayet şüphelisi S.G.’ye ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açıldı

11 yıl sonra katil bulundu

İstanbul Kağıthane’de 25 Mart 2005 yılında Jinekolog Mustafa Arslan’ın yanında sekreter olarak çalışan 42 yaşındaki iki çocuk annesi M.I., çalıştığı muayenehanede ağzı ve ayakları koli bandı bağlanmış ve 23 yerinden bıçaklanmış bir şekilde bulundu. Dosyayı yeniden açan polis, yaptığı incelemelerde katil zanlısı S.G.’ye ulaştı. Yakalama kararı çıkarılan S.G., 27 Haziran’da tutuklandı. Hazırlanan iddianamede, S.G.’nin sevgilisi Ş.Ö.’nün sıklıkla hamile kalması ve bu hamileliklerini kürtaj ile sonuçlandırmak için Kadın doğum Uzmanı Mustafa Arslan’ın Şişli’de bulunan özel muayenehanesine gidip geldikleri belirtildi. İddianamede şüphelinin muayenehaneye son gidişi sırasında doktorun olmamasını fırsat bilerek kapalı muayenenin kapısını açtırdığı, bıçak tehdidi ile Irmak’ı dövüp bu yolla direncini kırdığı, etraftakilerin Irmak’ın çığlıklarını duymaması için ağzını koli bandıyla kapatarak tecavüz ettiği belirtildi.

Doktor: Bilmiyorum

Hakkında takipsizlik kararı verilen doktor Mustafa Arslan ise olay sırasında diğer muayenehanesinde olduğunu belirterek ifadesinde, “Olay günü saat 14:00’dan sonra muayenehaneye gittim. Kilitli olan kapıyı açıp içeri girdim. İçeride M.’yi ağzı ve ayakları bantlı şekilde buldum. Yerde kanlar vardı. Hemen polisi aradım. Daha sonra eşini aradım. Cinayeti kimin işlediğini bilmiyorum” dedi.

Haberin Devamı

DNA’sı tespit edildi

İddianamede S.G.’nin M.I’yı 23 bıçak darbesiyle öldürdüğü ve olay yerinden kaçtığı belirtildi. İddianamede, Irmak’ın vücudunda ve üzerinden çıkan kıyafetleri üzerinde yaptırılan Krıminal, biyolojik ve moleküler incelemeler sonucunda hazırlanan raporda şüpheli S.G.’ye ait meni lekesinin M.I.’nın atleti üzerinde tespit edildiği anlatıldı. İddianamede soruşturma sırasında şüpheli konumunda olan ve M.I.’nın çorabında DNA’sına rastlanan doktor Mustafa Arslan hakkında ise “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “bir suçu gizlemek yada yakalanmamak amacıyla öldürmek”, “nitelikli cinsel saldırı” suçlarından takipsizlik kararı verildi. S.G. ise ifadesinde suçlamaları kabul etmedi.

Haberin Devamı