Gazete Vatan Logo

11 yaşındaki Emir onlarca can kurtardı

Devrilen trende ailesiyle yolculuk yapan Emir Doğrul, yaralanmasına rağmen devrilen vagonun camını imdat çekiciyle kırıp, onlarca kişiyi dışarı çıkarmış.

11 yaşındaki Emir onlarca can kurtardı

Tren faciasının ardından kazayla ilgili çarpıcı gerçekler ortaya çıkmaya başladı. Çorlu’da yaşayan Bahattin Doğrul, eşi Sevim ve 11 yaşındaki oğlu Emir ile birlikte Kırklareli’nin Babaeski ilçesi Alpullu beldesindeki akrabalarını ziyarete gitti. Ziyaretin ardından aile fertleri, Çorlu’ya dönmek üzere Alpullu’dan yolcu trenine bindi. Trenin, Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkması üzerine Doğrul ailesinin bulunduğu vagon da devrildi. Kazada hafif yaralanan, Çorlu Atakent Ortaokulu öğrencisi Emir Doğrul, soğukkanlılığını koruyarak, imdat çekiciyle vagonun camını kırdı. Ardından cep telefonu ile 112 Acil Servis ve 115 Polis İmdat hatlarını arayan Doğrul, yardım istedi. Emir Doğrul, kırdığı camdan yaralı babası başta olmak diğer yaralıların çıkmasını sağladı.

Babam vagon altındaydı

Annesi ve babası ile trenle Alpullu’dan Çorlu’daki evlerine döndüklerini anlatan Emir Doğrul, “Kaza yapınca vagon devrildi. Babam sıkışmasıyla vagonun altında kaldı. O anda ben koltukların üzerindeydim. O anda gözüme acil imdat çekici göründü. Onun camını kırdım ve aldım. Camın hepsini kırdım. Herkes dışarı çıktı. Bazılarından yardım istedim, babamı kurtardım ve 112, 155 ile dayımı arayıp, yardım istedim” diye konuştu. Kazada yaralanan ve Çorlu’daki özel hastanede tedavisine devam edilen Bahattin Doğrul ise oğlu Emir’in, vagonun camını kırmasıyla kurtulduğunu belirterek, “Çocuğumun camı kırmasıyla kurtuldum” dedi.

Haberin Devamı

Psikolojik destek

Bu arada tren kazasında hayatını kaybeden 24 kişiden 12’sinin memleketi olan Edirne’nin Uzunköprü ilçesi sakinleri, yas tutuyor. Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, ilçe halkının travma yaşadığını ve bunu atlatmaları için psikolojik destek vereceklerini söyledi.

Sadece 2 yolcu

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde yeniden başlayan seferde Uzunköprü- Halkalı treni, sadece 2 yolcuyla hareket etti. Yolculardan Remziye Kabadayı, korkmadığını belirterek, “Ölümden korkulmaz, biraz endişeliyim; ama sonuçta diğer araçlara da binsen kaza olacaksa oluyor” dedi. Uzunköprü Tren Garı’ndan dün 2 yolcuyla hareket eden trene, facianın yaşandığı gün 130 kişi binmişti. Öte yandan Kaza nedeniyle durdurulan tren seferleri, enkazın kaldırılması ve rayların onarılmasının ardından yeniden yapılmaya başlandı. Halkalı-Kapıkule hattında, dün İstanbul’dan saat 08.30’da yola çıkan 12704 sefer sayılı tren, saat 10.00 sıralarında Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesindeki tren garına ulaştı.

Haberin Devamı

Seferler yeniden başladı

Kaza sonrası kopan ray ve bozulan traversler TCDD yol bakım ekiplerince tamir edildi. gün tamamlanan tamir işlemi sonrası ilk sefer Halkalı’dan saat 21.40’ta yola çıkan Bosfor Ekspresi ile başladı. Tren kazasının yaşandığı yerde tedbiren yavaş geçirilen yolcu treni, yaklaşık 1 saat tehirli Edirne’ye ulaştı. Dün sabah saatlerinde aynı hattan İstanbul yönüne yük töreni geçiş yaptı. Kazanın yaşandığı ve tamir edilen bölgede yavaş seyreden tren, bir süre sonra normal hızına ulaştı.