Gazete Vatan Logo

11 üst düzey DHKP-C yönetici ve üyesi tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü DHKP-C’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 şüpheli tutuklandı.

11 üst düzey DHKP-C yönetici ve üyesi tutuklandı

Örgütün üst düzey yöneticilerinin de aralarında olduğu belirtilen şüphelilerin büyük çoğunluğunun DHKP-C'nin yurt dışı merkez komite ile şifreli yazışma yapan kişiler olduğu öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun talimatıyla İstanbul'da birçok adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Soruşturma savcılığı, 11 şüpheliden 4'ünü "Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" 7 şüpheliyi ise "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

Savcılığın sevk yazısında, şüpheliler Nagehan K., Dilek K., Ulaş İ., Yurdagül G., Abdullah D., Fikret A. ve İlyas A.'nın terör örgütünün yapılanması içerisinde 'üye' konumunda oldukları ifade edildi. Şüpheliler Selda Ö., Deniz Ö., Celal A. ve Bahar K.'nın konumları gereği örgütte yönetici vasıflarına haiz oldukları, bu hususun dosya kapsamında mevcut bir kısım gizli tanık beyanları ile de sabit olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Sevk yazısına göre şüphelilerin örgüt içindeki görevleri şöyle anlatıldı:

"-Şüpheli Yurdagül G.: DHKP-C Antalya bölgesi sorumlusu. Yurt dışı merkez komite ile şifreli yazışmalar yapan, kurumlara getirilen notları şifreleyen ve yurt dışına gönderen şahıs.

-Abdullah Ö. ve Fikret A.: Yurt dışı merkez komite ile şifreli yazışmalar yapan, kurumlara getirilen notları şifreleyen ve yurt dışına gönderen şahıs.

-İlyas A. :2015 yılında TAYAD, 2016 yılı içerisinde Gazi Mahallesinde bulunan Hasan Ferit Gedik Uyuşturucu ile Mücadele Merkezi'nin sorumlusu.

-Ulaş İ.:DHKP-C gençlik yapılanması olan Gençlik Federasyonunun sorumlusu.

Selda Ö.: DHKP-C Hatay sorumlusu. Hatay'da örgüt adına düzenlenen eylem ve gösterileri organize eden kişi.

-Deniz Ö.: DHKP-C Akdeniz bölgesi sorumlusu.

-Celal A.: DHKP-C yapılanmalarından Kamu Emekçi Cephesi'ne bağlı olan Halkın Sağlıkçıları biriminin sorumlusu

Dilek K.: DHKP-C gençlik yapılanması olan Gençlik Federasyonunda faaliyet yürüten, örgütün silahlı kanadı Silahlı Propaganda Birliklerine geçebilecek şahıs.

Haberin Devamı

Bahar K.: Halk Cephesi sorumlusu. Diğer terör örgütleri ve yasal dernek ve oluşumlarla meydana gelebilecek anlaşmazlıkların çözümü, ortak eylem düzenlenmesi yönünde iletişim kurmak için Solla İlişkiler Komitesi adı altında bir oluşumun kurulduğu, bu oluşumda yer aldığı, gizli gruplar adlı yapılanmanın içerisinde yer aldığı tespit edilen şahıs.

Nagehan K.:DHKP-C terör örgütü ceza evinde tutuklu bulunan ve güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada ölen örgüt mensuplarının cenaze işlemlerini takip eden, ölen örgüt mensuplarının aileleriyle bağlantı kurarak örgüte desteklerini kaybetmesini önlemek için kurulan TAYAD sorumlularından biri."

Öte yandan şüphelilerin gözaltında bulundukları süre zarfından DHKP-C terör örgütünün gözaltına alınan mensuplarının nasıl davranış ve tutum içerisinde olmalarının anlatıldığı 'Gözaltına alındınız ne yapmalısınız?' isimli kitapçıkta belirtilen hususları harfiyen uyguladıkları kaydedildi.

Haberin Devamı

Şüphelilerin tamamı çıkarıldıkları mahkemede alınan ifadelerinin ardından, tutuklanarak ceza evine gönderildi.