Gazete Vatan Logo

11 tankerlik yakıt aldı

Manchester City’nin sahibi Şeyh Mansur’un 400 milyon euroluk yatı Topaz, Marmaris’te yakıt ikmali yaptı. Şeyh, bir depo yakıta 1.5 milyon lira ödedi

11 tankerlik yakıt aldı

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Halife Bin Zayid El Nahyan’ın kardeşi, İngiliz futbol kulübü Manchester City’nin sahibi Şeyh Mansur bin Zayed El-Nahyan’ın 147 metre uzunluğundaki mega lüks yatı “Topaz” Marmaris’e geldi. Dünyanın en büyük 10 yatından birisi olan, 400 milyon euro değerindeki “Topaz”, dün sabah saatlerinde Marmaris Körfezi’ne giriş yaptı.

Marinalara sığmadı

Dev yat, ilçedeki marinalara sığmadığı için vatandaşların ve turistlerin meraklı bakışları altında Marmaris Limanı’nın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Yata 11 tankerle Aliağa Rafinerisi’nden getirilen 620 ton akaryakıt ikmal edilmeye başlandı.

Ayrıca denizden gelen bir tankerle de öğleden sonra yakıt ikmaline devam edildi. Tekneye yakıt ikmali 5 saat sürerken Şeyh’in yaklaşık 1.5 milyon lira ödediği belirtildi. 55 personelin görev yaptığı yat, 6 lüks süit kabininde aynı anda 12 misafir konuk edebiliyor. Helikopter pisti bulunan yatta yüzme havuzu, jakuziler, yemek ve toplantı salonu, çalışma odası ve su sporları araçları yer alıyor. Liman yetkilileri, yatta El-Nahyan veya yakınlarının bulunup bulunmadığı konusunda açıklama yapmadı. Yat, yakıt ve erzak ikmalinin ardından limandan ayrıldı.

Haberin Devamı

En büyük 5’inci yat

2012 yılında Alman tersanesinde inşa edilen 8 katlı ’Topaz’, dünyanın en büyük 5’inci özel yatı olarak gösteriliyor. Benzersiz bir görünüme sahip mega yatın dış tasarım ve mühendisliği Tim Heywood’e, iç dekorasyon tasarımı ise Terence Disdale’ye ait. Yat, Cayman Adaları bayrağı taşıyor.