Gazete Vatan Logo

11 Şubat Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

11 Şubat 2017’de ehliyet sınavına giren binlerce aday sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmektedir. Bu yıl gerçekleştirilecek olan tüm sınavların ve sonuçlarının tarihleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sayfası üzerinden duyurulmuştur. 2017 yılının Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri(MTSK) sınav takvimine göre 11 Şubat 2017’de gerçekleştirilen ehliyet sınavının sonuçları 23 Şubat 2017’de açıklanacağı beklenilmektedir. Ehliyet sınav sonuçlarına ait detaylar haberimizde.

11 Şubat Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2017 yılında yapılacak olan tüm ehliyet sınavları ve sonuçlarının tarihleri “2017 Yılı Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri(MTSK)” sınav takviminde yer almaktadır. 2017 Yılı Sınav Uygulama Takvimi’nde yer alan bilgiye göre yılda 5 kez gerçekleştirilen ehliyet sınavının ilki 11 Şubatta gerçekleştirilmiş ve sonuçları da 23 Şubat 2017’de açıklanacaktır. Sınava giren sürücü adayları sonuçlarını, http://www.meb.gov.tr/ ve http://odsgm.meb.gov.tr/ internet adresleri aracılığı ile öğrenebileceklerdir. Adaylar, bu adreslere girdiklerinde karşılarına çıkan “Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları” linkine tıkladıktan sonra açılan sayfaya T.C. kimlik numaranızı girerek sınav sonucunuzu görebilirsiniz. Ek olarak, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava giren adayların sonuç listesini çıkartarak adaylara tebliğ edeceklerdir.

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

EHLİYET PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

2017 EHLİYET SINAV TARİHLERİ

2017/MTSKS-1 11 ŞUBAT 2017 (saat 14.00)

2017/MTSKS-2 20 MAYIS 2017 (saat 14.00)

2017/MTSKS-3 29 TEMMUZ 2017 (saat 14.00)

2017/MTSKS-4 07 EKİM 2017 (saat 14.00)

2017/MTSKS-5 23 ARALIK 2017 (saat 14.00)

EHLİYET SINAVI DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILMAKTADIR?

Adayların sınav kitapçıklarındaki konulara göre sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar ise dikkate alınmaz. Adayların doğru cevap sayıları üzerinden her ders için 100 puan üzerinden değerlendirme yapılır. Merkezi sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan adaylar sınavlarında başarılı sayılarak direksiyon sınavına girmeye hak kazanırlar.

EHLİYET SINAVINDA ADAYLAR HANGİ KONULARDAN SORUMLU?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurslara kayıt yaptırdıktan sonra, test sınavı ile adayların motor bilgisi, ilk yardım bilgisi ve trafik bilgisi ölçülür. Teorik olarak bilgilerin ölçüldüğü test sınavında, trafik konusundan 23, ilk yardım konusundan 12, trafik adabı ile ilgili 6 ve motor bilgisi ile ilgili 9 olmak üzere toplam 50 soru sorulmaktadır. 50 soru için adaylara 60 dakika süre verilmektedir. Bu sınava M, A1, A2, A, B1, B, D1, C1, C ve F sınıfı ehliyet sahibi olmak isteyen adaylar girmektedir. 70 ve üzeri puan alan adaylar, araç kullanmak için trafik kurallarına ve trafiğin değişken akışına hakimiyetlerin ölçüldüğü direksiyon sınavına girer. Başarılı bulunan adaylar stajyer ehliyet sahibi olmaya hak kazanarak, ehliyetlerini alabilirler.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

-İtirazlar, sınav sonuçlarının yayımlanmasından itibaren 5 takvim günü içinde dilekçeyle ÖDSGM(Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü)’ye yapılacaktır.

-Adaylar, sınav sorularına, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvurularını, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile 20 TL ücreti yatırarak, alınan banka dekont/ATM işlem fişi ve sınav adının teorik olduğu dilekçe ile birlikte yapacaklardır.

Haberin Devamı

-Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

-İtirazların cevaplanmasında ÖDSGM genel evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.

- Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile kursiyerin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekont/ATM işlem fişi eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.