Gazete Vatan Logo

11 kişiyi öldüren seri katil kaçtı!

Cinayet serisine 16 yaşındayken amcasını öldürmekle başladı. Hapisten çıkınca birini daha öldürdü. Sevk edildiği akıl hastanesinde bir kişiyi boğdu, kaçıp 5 kişiyi daha öldürdü. Dün de Gaziantep cezaevinden kaçtı.

‘Bebek yüzlü katil’ lakabıyla tanınan ve 11cinayet işlediği için ’seri katiller’ listesine alınan Ali Kaya, hükümlü bulunduğu Gaziantep H Tipi Cezaevi’nden dün saat 10.30 sıralarında açık görüş sırasında kalabalıktan faydalanarak firar etti. Görüşün ardından Kaya’nın koğuşunda olmadığını fark eden infaz koruma memurları, durumu cezaevi yönetimine ve jandarmaya bildirdi. Yetkililer ve jandarma, cezaevi çevresinde önlem alarak, güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Güvenlik güçleri, Ali Kaya’nın yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.

‘Bebek yüzlü’ diyorlar

Yakışıklı olması ve masum görüntüsü nedeniyle ‘Bebek Yüzlü Katil’ lakabı takılan Ali Kaya, bir çoğunu Antalya’nın Alanya ilçesinde gerçekleştirdiği cinayetlerine, 1995 yılında amcası Celal Kaya’yı öldürerek başladı. Bu cinayet nedeniyle 5 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. İnfaz yasasına göre üç yıl yatıp çıktı. Çıkınca da, Adana’da kendi annesine tecavüz eden Zeynel Abidin Gümüş’ü öldürdü. Bu cinayet sonrası akli dengesi bozuk raporu alarak akıl hastanesine kaldırıldı. 1999’da ‘kapalı yerde duramaz’ raporu aldı ve hastaneden çıkarıldı. Bundan sonra Alanya’da 5 kişiyi daha bıçaklayarak öldürdü. Son cinayetinden sonra ‘kişilik bozukluğu’ teşhisiyle tekrar akıl hastanesine yatırıldı. Burada da ‘çocuk tecavüzcüsü’ olarak bilinen Ayhan Kartal’ı bıçaklayarak öldürdü.

Cinayet makinası

Son cinayetinden sonra Şanlıurfa Yarı Açık Cezaevi’ne kaldırıldı. Bir yıl sonra buradan firar eden Kaya, 2004 yılında Alanya’da yakalandı. Bir süre sonra yine tahliye oldu. Komşusuna cinsel tacizde bulunmakla suçlanıp yine cezaevine konuldu. Kaya, Mart 2012 yılında tahliye olunca da kendisini ihbar eden ve şahitlik yapanlara saldırdı. 3 kişiyi öldürdü, iki kişiyi yaraladı. Bununla da yetinmeyip ailesinin evinde oturan Mehmet Poyraz’ı öldürdü. 2013 Kasım ayında jandarma tarafından vurularak yakalandı. Yeniden cezaevine konuldu.

Öldürmeden duramıyor!

Kamuoyunda ‘çocuk tecavüzcüsü’ olarak bilinen ve birkaç cinayeti olan Ali Kartal da dün kaçan Ali Kaya’nın elinden kurtulamadı. Ali Kaya kendisiyle aynı koğuşa düşen Ali kartal’ı boğarak öldürdü.

Gaziantep H Tipi Cezaevi jandarma kontrolünde

Oda sistemine göre inşa edilmiş bulunan kurum iki katlı ve iki bloklu. 200 adet tek kişilik ve 100 adet üç kişilik bölmesi bulunmakta olup, müstakil yemekhane yerleri ile tam teşkilatlı mutfağı, soğuk hava deposu, berber, bulaşık ve çamaşırhanesi, özel ziyaretçi yerleri mescit ve konferans salonu ve hamamı var. H tipi cezaevleri 500 kişi kapasiteli ve kaloriferli.

Haberin Devamı