Gazete Vatan Logo

11 kişilik ölüm listesi yayınladı!

El Kaide’nin internette yayınlanan...

11 kişilik ölüm listesi yayınladı!

11 Eylül saldırılarının ardından dünya gündemine düşmemek üzere giren ve Usame bin Ladin’in Pakistan’da Amerikan komandoları tarafından düzenlenen operasyonla öldürülmesinin ardından Ayman El Zevahiri’nin liderliğini yürüttüğü El Kaide, internetten yayınlanan propaganda dergisi Inspire’ın mart sayısında bir ölüm listesine yer verdi. Zevahiri’nin ‘Peygamberi savunmak’ isimli köşesinin hemen altında yer alan listede Kuran yakan ABD’li rahipten, Şeytan Ayetleri kitabının yazarı Salman Rüşdi’ye, Hollandalı İslam karşıtı siyasetçi Wilders’e kadar birçok isim yer alıyor. Zevahiri, listenin hemen üzerinde yayınlanan makalesinde Mısır’da çekilen ve Hz. Muhammed’e hakaret dolu ifadeler içeren filmin ifade özgürlüğü olamayacağını belirterek bunu protesto etmek için ABD’nin Mısır büyükelçiliğindeki bayrağını indirip yerine cihad bayrağı çekenleri kutladığını yazdı. Peygambere hakaret eden herkesten intikam alınması gerektiğini belirten Zevahiri’nin hedefinde şu isimler var:

İşte hedefteki isimler

- Terry Jones: Obama’nın bile devreye girip bu eylemi gerçekleştirmemesini istemesine rağmen ABD’de Kuran yakarak tüm dünyada infiale sebep olan ‘rahip.’

- Carsten Juste: Hz. Muhammed karikatürleri yayınlayan Danimarka’daki Jyllends Posten gazetesinin eski genel yayın yönetmeni.


- Kurt Westergaart: Aynı gazetede yayınlanan en tartışmalı karikatürü çizen Danimarkalı karikatürist.

- Geert Wilders: Hollanda’daki aşırı sağcı partinin lideri siyasetçi. İslam’ı bir ‘hastalık’ olarak nitelendiriyor.

- Lars Vilks: İsveç’te Hz. Muhammed’i bir köpeğe benzeten çizimleri yapan ‘sanatçı.’

- Stephane Charbonnier: Fransa’da yayınlanan siyasi mizah dergisi Charlie Hebdo’nun yayın yönetmeni. Bu dergi, Hz. Muhammed karikatürlerini yayınlamasının ardından molotof kokteylli saldırıya uğramıştı.

- Flemming Rose: Danimarka gazetesi Jyllends Posten’de Hz. Muhammed karikatürleri yarışması projesinin fikir babası. Gazetenin kültür editörü.

Humeyni’den beri...

- Morris Sadık: Mısır’da çekilen ve Hz. Muhammed’i aşağılayan filmin dünyaya tanıtımını yapan ve yapımına destek veren Mısırlı bir Hıristiyan Kıpti.

- Salman Rüşdi: Şeytan Ayetleri kitabı nedeniyle İran’da hakkında verilen ölüm fetvası halen geçerlili olan yazar.

- Ayaan Hırsi Ali: Müslümanlığı terk etmesinin ardından Geert Wildersle birlikte İslam’ın kötü yüzünü anlatmak için ‘Fitne’ isimli bir film çeken Somali asıllı Hollandalı kadın siyasetçi.

- Molly Norris: ABD’li karikatürist Molly Norris, South Park’ın bir bölümünde Hz. Muhammed’i tasvir etmelerinden ötürü Trey Parker ve Matt Stone’un internette ölüm tehditleri almalarına tepki olarak ‘Herkes Muhammed’i Çiziyor’ isimli kampanyayı başlatmıştı.

Haberin Devamı