Gazete Vatan Logo

Çok sayıda asker için gözaltı kararı!

İzmir, Erzurum ve Adana'da askerler için gözaltı kararı çıkarıldı. 6 astsubay ile 6 uzman çavuş hakkında aranıyor

Çok sayıda asker için gözaltı kararı!

İzmir merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, örgütün jandarma teşkilatı içinde yer aldıkları iddiasıyla 12 kişi gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, örgütün jandarma teşkilatı içindeki yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen 6 astsubay ile 6 uzman çavuş hakkında yakalama kararı çıkarılması sonrası çalışma başlattı.

Jandarma ekipleri, bu sabah İzmir merkez ile İstanbul, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Eskişehir, Manisa, Afyonkarahisar, Yalova, Kırşehir ve Kayseri'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda değişik rütbelerde görevli 12 jandarma personeli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlılara, daha önceki operasyonlarda yakalanan ve tutuklanan kişilerin ifadelerinden yola çıkılarak ulaşıldığı, halen jandarma teşkilatı içinde görev yapan bu kişilerin örgütün kendilerini gizleyen "kripto" elemanları oldukları ileri sürüldü.

Zanlılar, İzmir İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Haberin Devamı

ERZURUM'DA 11 ASTSUBAY GÖZALTINDA

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen operasyonda, İl Jandarma Komutanlığında görevli 11 astsubay ile bu kişilerden sorumlu olduğu belirlenen sözde "askeri imam" bir esnaf gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturmayı yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, örgütün faaliyetlerinin ortaya çıkartılması ve örgütle bağlantılı olanların yakalanması amacıyla başlattığı çalışmaları sürdürüyor.



Bu çerçevede Erzurum İl Jandarma Komutanlığına operasyon düzenleyen ekipler, halen görev başındaki 11 astsubay ile bunların kentteki sözde "askeri imamı" olduğu tespit edilen bir esnafı gözaltına aldı.

İfadelerinin alınması için emniyete götürülen şüphelilerin, işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılacağı belirtildi.

ADANA MERKEZLİ 11 İLDE OPERASYON

Adana merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, meslekten ihraç edilen çeşitli rütbelerdeki 13 askeri personel gözaltına alındı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün askeri yapılanmasına yönelik belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kilis, Şanlıurfa, Bursa, Hatay, Burdur ve Eskişehir'de, meslekten ihraç edilen 13 eski askeri personel gözaltına alındı.

Zanlıların, örgütün şifreli haberleşme programı Bylock'u kullandığı iddia edildi.

Haberin Devamı

FETÖ ŞÜPHELİSİ 23 ASKERE TUTUKLAMA TALEBİ

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock" kullanıcısı olduğu tespit edilen aralarında subayların da bulunduğu 23 asker tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma, elde edilen bilgiler ve deliller doğrultusunda devam ediyor.

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında subay ve astsubayların da bulunduğu 23 şüpheli asker, savcılık ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edildi.

Savcılığın sevk yazısında, FETÖ ve eylemlerinden bahsedilerek, örgütün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin bilgilere yer verildi.

Örgüte mensup olup TSK'da görev yapan kişilere yönelik çalışmalar sonucunda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yetkisizlik kararı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen listede, "ByLock" kullandığı belirlenenlere yönelik soruşturma başlatıldığı anımsatılan sevk yazısında, şüphelilerin birinci derecede yakınlarının adına alınmış ve tespiti yapılmış telefon numaralarında terör örgütünün mensuplarının arasında gizli haberleşmeyi sağlayan "ByLock" uygulanmasını kullandıkları kaydedildi.

Sevk yazısında, atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, suçun vasıf ve mahiyeti ile mevcut delil durumu dikkate alınarak şüphelilerin "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından tutuklanmaları istendi.

Haberin Devamı