Gazete Vatan Logo

11.5 milyon müşteri 160 milyar TL aktif

2017 bilançosunu açıklayan Denizbank’ın, net kârı % 36 artış göstererek 1.9 milyar TL’ye çıktı. Bankanın aktifleri % 18 artışla 160 milyar TL oldu

11.5 milyon müşteri 160 milyar TL aktif

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, DenizBank’ın 2017’de net kârını yüzde 36 yükselterek 1 milyar 902 milyon TL’ye çıkardığını belirtti. DenizBank açıklamasında görüşlerine yer verilen Ateş, 20’nci kuruluş yıl dönümlerine denk gelen 2017 faaliyet döneminde, Türkiye’nin en büyük 5’inci özel bankası olarak, 81 ile ve yurt dışına yayılan 740 şubenin yanı sıra, 14 binin üzerinde çalışan ile ülkeleri için değer yaratmak üzere faaliyetlerini sürdürdüklerini aktardı.

Ateş, DenizBank’ın aktiflerini 2017’de yıllık yüzde 18 artışla 160 milyar TL’ye ulaştırarak pazardaki güçlü konumunu koruduğunu söyledi. DenizBank’ın geçen 20 yıl içerisinde sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da önemli bir müşteri ve hizmet tabanı oluşturduğunu dile getiren Ateş, Türk bankalarının yurt dışındaki iştirakleri arasında 10.5 milyar euro aktif büyüklük ile lider konumda bulunan, aynı zamanda Avusturya’nın 5’inci büyük özel bankası olan DenizBank AG dahil toplamda 3 uluslararası iştirak ile hizmet sunduklarını vurguladı. Ateş, DenizBank’ın yıllık olarak konsolide bazda mevduatını yüzde 19’luk artışla 107 milyar TL’ye,toplam kredilerini yüzde 21’lik yükseliş ile 115 milyar TL’ye, müşteri sayısını 11.5 milyon kişiye ulaştırdığını ifade etti.

Haberin Devamı

Milli Cüzdan hayalimizdi

Türkiye’nin geleceğine ve insan hayatının kalitesine katkı sağlayacak projelerin tam destekçisi olduklarını belirten Hakan Ateş, “Yıllardır Milli Cüzdan hayalinin peşinden koşmuş, hemen her platformda ülkemize yerli bir sistem kazandırma arzumuzu dile getirmiştik. Türkiye’nin önde gelen kurumları ile hayata geçirdiğimiz Ortak Ödeme Platformu ile bu hayalimiz gerçek oldu. Bankacılık hizmetlerini, banka hesabı olmayanlar dahil ülkemizde herkes için kolay ve erişilebilir kılmaktan, finansal kapsayıcılığın gelişmesi yolunda son heyecan verici bu iş birliği içinde yer almaktan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
Ateş, DenizBank’ın söz konusu ortaklıkta bankacılık alanındaki bilgi birikiminin yanı sıra teknoloji gücüyle de devrede olacağını aktardı.

Haberin Devamı