Gazete Vatan Logo

11.11.11.11.11 çılgınlığı!

Yurdun değişik bölgelerinde çok sayıda çift, "11.11"de dünya evine girdi...

Yurdun değişik bölgelerinde çok sayıda çift, nikah tarihlerinin anlamlı ve kolay hatırlanır olması için saat "11.11"de dünya evine girdi.

İzmir’de 11.11.2011 saat 11.11’de evlenmeyi tercih eden Engin Aşan ve Neslihan Tunçay çiftin nikahlarını, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan kıydı.

Fuar Evlendirme Dairesi’ndeki nikah töreninden önce gazetecilere açıklama yapan 32 yaşındaki Engin Aşan, eşiyle 8 ay önce tanıştıklarını ve 11 Kasım’da evlenmek için 1,5 ay önce Konak Belediyesine başvurduklarını söyledi.

Şansın yüzlerine güldüğünü ve nikah saati olarak da 11.11’i aldıklarını ifade eden Aşan, 12.12.2012’de çocuk sahibi olabileceklerini söyledi.

Neslihan Tuncay ise çok özel bir tarihte evlendikleri için çok mutlu olduğunu belirtti.

Meltem Demirörs ve Nusret Şentürk’ün de nikahlarını kıyan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Aşan çiftine mutluluklar dilediği konuşmasında gelecek yıl 12.12.2012’de bu yüzyılın son nikahını da kendisinin kıyacağını söyledi.

Nikah tarihini Neslihan Tuncay’ın tercih ettiğini öğrenen Tartan, "Her zaman parlak fikirler, kadınlardan çıkıyor. Umarım mutlu olursunuz ve Atatürk Cumhuriyeti’ne yakışır çocuklar yetiştireceksiniz. Yüzyılın nikahının ardından,
gelecek yüzyıla örnek olacak bir çift olacaksınız" dedi.

Nikah töreninin ardından evlilik cüzdanını Neslihan Aşan’a veren Tartan, genç kadından kadına karşı şiddetin son bulması için temennide bulunmasını istedi.

Öte yandan, Fuar Evlendirme Dairesi’nde bugün 35 nikahın kıyılacağı öğrenildi.

Antalya

Antalya’da internette tanışan çiftin nikahı, bir yıldır bekledikleri "11.11.2011" tarihinde saat 11.11’de kıyıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde görevli 54 yaşındaki Ali Osman Erten ile Türk Telekom’dan emekli 53 yaşındaki Haffe Hızlı geçen yıl internette tanıştı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen törende, çiftin çok heyecanlı olduğu gözlendi. Nikah İşleri Şube Müdürü İncifer Dalgıç, gelin ve damadın heyecanını yatıştırmak için şakalar yaparak, "Böyle bir tarih ve böyle
bir saat 100 yılda bir geliyormuş. Bir dahaki sefer 2111’de yaşanacakmış. Bizler o tarihi de görürüz de sizi bilmem" dedi.

Dalgıç’ın belediye çalışanları adına bir fotoğraf çerçevesi armağan ettiği mutlu çift, gazetecilere evlilik cüzdanıyla poz verdi.

Muğla

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 14 çift, nikah tarihlerinin anlamlı ve kolay hatırlanır olması için 11.11.11 tarihinde evlenmeye karar verdi.

Bodrum Belediyesi evlendirme memuru Ummahan Yurt’tan alınan bilgiye göre, 14 çift bugün evlenmek için Bodrum Belediyesi’ne müracaatta bulundu. Biri İstanbul’da, diğerleri Bodrum Yarımadası’nda yaşan çiftlerden Mehmet Kayhan ve Tuğçe Öner’in nikahları Bodrum Belediyesi Meclis Salonu’nda saat 11.11’de kıyıldı.

Evlenmek için bugünü seçen Mehmet Kayhan ve Tuğçe Öner, özel bir günde evlenmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Bilecikli olduğunu, bu ilin plakasının da 11 olduğunu anımsatan Kayhan, "Bu tarihi özellikle seçtik. Eşimle ailelerimiz aracılığıyla tanışmıştık. Küçük yaştan beri birbirimizi tanıyorduk. Sevdik ve evlenmeye karar verdik" diye konuştu.

Bodrum’da 10.10.10 tarihinde ise 17 nikah kıyılmıştı.

Eskişehir

Eskişehir’de Gülşah Yeşillik ve Burak Güçlüer çifti "11.11.2011’de saat 11.00’i 11 geçe" dünya evine girdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda kıyılan nikah sonrası açıklama yapan gelin Gülşah Yeşillik, Burak Güçlüer’in özellikle 11 Kasım’ı seçtiğini, kendisinin de bu kararı onayladığını söyledi.

Yeşillik, Burak Güçlüer ile ortaokuldan sınıf arkadaşı olduğunu anlatarak, "Burak ile sınıf arkadaşıydık. Yıllar sonra tekrar karşılaştık. Bir süre flört ettikten sonra evlenmeye karar verdik. Düğün günüm benim için zaten
özeldi, böylesi daha da özel oldu" dedi.

Damat Güçlüer ise evliliğine özel bir anlam yüklemek için böyle bir karar aldığını belirterek, "Bu tarihi eşim de kabul edince daha mutlu oldum" diye konuştu.

Sakarya

Sakarya’da 1,5 yıl önce tanışan Merve Çakır (21) ve Emre Şahin (25) çifti, 11.11.2011’de saat 11.00’de dünyaevine girdi.

Nikah memuru Asım Özmert, "Kıyılmış olan evlilik birliğinizin ömrünüzün sonuna kadar sevgi, saygı içinde, daim olmasını temenni ediyorum. Ayrıca, 11.11.2011’de kıyılan nikahınızın size hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" diyerek evlilik cüzdanını Merve Şahin’e verdi.

Emre Şahin, 1,5 yıl önce tanıştığı eşine ilk görüşte aşık olduğunu, nikah işlemleri için de özellikle bugünü seçtiklerini söyledi.

Merve Şahin ise eşinin bugün nikah kıyılmasını çok istediğini belirterek, "Eşim istedi, ben de kabul ettim. Nikahı bugün kıymamızın sebebi unutulmamasını sağlamak. Çünkü bugünlere biraz zor geldik’ şeklinde konuştu.

Edirne

Belediye Nikah Salonu’nda kıyılan nikahla yaşamlarını birleştiren Feyyaz Yanık (22) ve Seden Zivana (20) çifti, 11 Kasım 2011 tarih ve saat 11.11’de evlenmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Bu arada, Edirne’de bugün nikah tarihlerini 11.11.2011 tarihine denk getiren 15 çift evlenecek.

Uşak

Uşak Belediyesi Evlendirme Dairesinde, işçi emeklisi 64 yaşındaki Hasan Ali Dikmen ile 11.11.1980 doğumlu Tezcan Kervan’ın nikahları saatler 11.11’i gösterdiğinde nikah memuru Mustafa Tuncay tarafından kıyıldı.

Nikahın gerçekleştirildiği saate dikkat çeken damat Hasan Ali Dikmen, bugünün eşinin doğum günü olduğuna işaret ederek, "Sanırım bu günün en şanslı çifti biziz" dedi.

Uşak Belediyesi Evlendirme Dairesi Nikah Memuru Mustafa Tuncay ise bugün evlenmek için 13 çiftin başvuru yaptığın anlattı.

Zonguldak

Zonguldak’ta Belediye Nikah Salonu’nda evlenmek için "11.11.2011"i tercih eden Utku Ahmetçioğlu (33) ile Behiye Karaarslan (30) çiftinin nikahı saat 11.11’de kıyıldı.

Utku Ahmetçioğlu, gazetecilere, nikah tarihinin özel olması için bugünü tercih ettiklerini belirterek, "Yaklaşık 5 yıllık birlikteliğimizi böyle özel bir günde nikahla taçlandırmaktan dolayı mutluyuz. Özel bir tarih olması bizim
açımızdan önemli" dedi.

Nikah Memuru Zeki Nas ise bugün ilk nikahını kıydığını, akşama kadar 8 çiftin daha nikah için randevu aldığını kaydetti.

Ereğli ilçesinde de Ferhat Sayhan (24) ile Gülşen Keskin (24) çifti de evlenmek için bu özel günü tercih etti.

Bartın

Bartın’da da tiyatro oyuncusu Emre Madencioğlu (28) ile İl Sağlık Müdürlüğünde memur olarak çalışan Yelda Keser (25) de nikah için "11.11.2011" tarihini ve saat "11.11"i tercih etti.

Bartın Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde nikahları kıyılan çiftin mutluluğunu yakınları ve arkadaşları da paylaştı.

Emre Madencioğlu, AA muhabirine, bugünün kendileri için uğur getireceğine inandıklarını ifade ederek, "Bu özel tarih nikah anımız olsun istedik. Özellikle eşim tercih etti. Çok mutluyuz" diye konuştu.

Nikah memuru Sevilay Varilci, kentte nikah için bugünü seçen başka çiftin olmadığını bildirdi.

Karabük

Karabük’te de Alperen Özerli ile Canan Sevimli çifti, "11.11.2011" tarihinde saat "11.11" iken 11 kişinin katılımıyla dünya evine girdi.

Alperen Özerli, gazetecilere, bugünün özel bir tarih olduğunu, bundan dolayı nikah gününü aylar öncesinden belirleyerek randevu aldıklarını söyledi.

Yarın da düğünlerinin yapılacağını anlatan Özerli, "Nikahımız için yakınlarımızdan bazılarını davet ettik. Böylece 11 kişiyle kıyılan nikahımız daha anlamlı oldu. 11’in büyüsüne kapıldık. Umarım bize mutluluk getirir"
dedi.

Konya

KONYA’nın Beyşehir İlçesi’nde 22 yaşındaki Rukiye ve 32 yaşındaki Mehmet Canıtez çifti, 11.11.2011 günü saat 11’i 11 geçe kıyılan nikahla hayatlarını birleştirdi. Damat Mehmet Canıtez’in doğum günün de bugün olması, ayrı bir mutluluk yaşattı.

Beyşehir Belediyesi evlendirme dairesinde Belediye Başkanı İzzet Taşcı’nın kıydığı nikahla dünyaevine giren Canıtez çifti, bu unutulmaz tarihte nikah kıydırdıkları için çok mutlu olduklarını belirttiler.

Eşinin isteği üzerine bu tarih ve saatte nikah kıyma kararı aldıklarını söyleyen Rukiye Canıtez, "Çok mutluyum, bu duygu anlatılmaz yaşanır. Günler öncesinden bu tarih ve saat için randevu aldık. Bugün aynı zamanda eşimin de doğum günü bu nedenle de bizim için ayrı bir önem taşıyor" dedi. Turizmci Mehmet Canıtez de, "Doğum günümde ve böylesi unutulmaz bir tarihte evlendiğim için çok mutluyum." diyerek duygularını ifade etti.

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı ise yüzyılda bir denk gelen böyle bir tarihte nikah kıyarak evlenen çiftin çok şanslı olduğunu söyleyerek, çifte ömür boyu mutluluk diledi.

Tokat

TOKAT’ta 11.11.2011 tarihinin uğur getireceğine inanan 16 çift nikah tarihi olarak bu günü seçti.

Tokat’ta 11.11.2011 tarihinde nikahının kıyılmasını isteyen çiftler günler öncesinden Tokat Belediyesi’ne başvurdu. Bugün sabah saatlerinden itibaren Atatürk Kültür Sarayı’nda bulunan Tokat Belediyesi Evlendirme Dairesi’ne gelen çiftler nikah heyecanı yaşadı. Evlendirme dairesinde ilk olarak 23 yaşındaki Muhammet Burak Bozkurt ve 22 yaşındaki Esra Aloğlu’nun nikahı kıyıldı. Salonda bulunan akrabalarının alkışları arasında nikahları kıyılan genç çiftin heyacanlı oldukları görüldü.

Damat Muhammet Burak Bozkurt, 2 ay önce bu günü belirlediklerini ve çok mutlu oldukları söyledi. Esra Bozkurt da bu günün kendilerine uğur getireceğini belirterek çok heyacanlı olduklarını ifade etti.

Bu arada, saat 11.11’de nikahlarının kıyılması planlayan Burak Demirel ve Hatice Gül çifti evrak eskiliğinden ötürü 11.20’de bu isteklerini gerçekleştirebildi.

DOĞUM TARİHLERİ MUTLU ETTİ

AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi’nde bugün doğan ve doğum tarihini oluşturan rakam grubu 11.11.2011 olan Mete, Görkem ve Hasan bebekler, anne babalarını mutlu etti.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 11.11.2011 tarihinde doğan ilk bebek Mete Güloğlu oldu. Saat 09.45’te sezaryenle dünyaya gelen Mete Güloğlu anne ve babasını dünyaya gelişi ile sevindirdi. Doğum saati 09.50 ikinci bebek ise Hasan Atalay oldu. Üçüncü bebek Görkem Gökalp ise büyük bir tesadüf eseri tam saat 11.11’de dünyaya geldi.

Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mutlu Güloğlu ile matematik öğretmeni Emine Güloğlu çiftinin sezaryenle 3 kilo 490 gram ağırlığında Mete adını verdikleri bir erkek bebekleri dünyaya geldi. Bir kız çocukları daha bulunan Güloğlu çifti, bebeklerinin doğum tarihini planlamadıklarını belirtti. Emine Güloğlu, "Tarih denk geldi. Bayramda ve 10 Kasım’da doğmasını istemedik. O nedenle bugün bebeğimizi kucağımıza aldık. Mutluyuz" dedi.
Normal doğumla dünyaya gelen 2 kilo 925 gram ağırlığındaki Hasan Atalay ise annesini mutlu etti. Bir yıllık evli olduğunu belirten anne Semiha Atalay, "Sağlıklı bir çocuk dünyaya getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Anne olmanın mutluluğunu bana yaşattığı için sevinçliyim. Bebeğimin doğumu özel bir zaman dilimine denk geldi inşallah hayatı boyunca hep güzellikler onunla olur" diye konuştu.
Saat 11.11’de 3 kilo 880 gram ağırlığında dünyaya gelen Görkem bebeğin annesi Fatma Gökalp, ilk kez anne olmanın sevincini yaşadığını söyledi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 6 yıllık hemşire Fatma Gökalp, "Bebeğimiz özel bir tarihte doğdu. Her şeyden önce sağlıklı olduğu için mutluyuz. Ben normal doğum yapmak istiyordum ancak süreyi çok aştık. Bu nedenle sezaryen olmak zorunda kaldım. Böylelikle bu tarihi biz değil bebeğimiz kendi seçmiş oldu. Ama doğum saatini ve dakikasını da doktorlarımız bizi kırmadıkları için özel ayarlandı" diye konuştu.
Akdeniz Üniversitesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan ise anneleri ziyaret ederek hediye verdi.

11’İ 11 GEÇE NİKAHI KIYIP, 3 ÇOCUK TEMENNİSİNDE BULUNDU

YOZGAT Belediye Başkanı Yusuf Başer, bugün saat 11’i 11 geçe kıydığı nikahla dünyaevine giren Mustafa Gençoğlu ve Nezaket Gürbüz çiftine Başbakan Erdoğan’ın üç çocuk öğüdünü hatırlattı.

Evlilik yıl dönümlerinin anlamlı bir güne denk gelmesini isteyen Mustafa Gençoğlu ve Nezaket Gürbüz çifti, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in bugün saat 11.11’ de kıydığı nikahla hayatlarını birleştirdi. Nikah sonrası yeni evlenen çifte mutluluklar dileyen Başkan Başer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 çocuk isteğini belirterek, vatana millete bağlı en az üç tane hayırlı evlatlarının olması temennisinde bulundu.

Nikah tarihinin anlamlı bir güne denk geldiğini söyleyen damat Mustafa Gençoğlu, "Erkekler önemli günleri unutuyormuş. Biz de evlilik yıldönümümüzü unutmamak için bu tarihi seçtik. Benim aklıma gelmemişti, eşimin fikriydi " dedi.

Gelin Nezaket Gençoğlu ise nikah tarihini bayram sonrası olarak planladıklarını, ancak bu güne denk geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer Evlilik Cüzdanlarını alan çifte Türk Bayrağı ve kahve fincanı takımı hediye etti.

Bugün Yozgat’ta 4 çiftin daha nikah töreninin yapılacağı öğrenilirken, Yozgat Şifa Hastanesi’nde, öğle saatlerine kadar 3 erkek, 2 kız olmak üzere 5 bebek dünyaya geldi. 4 doğumun da bugün beklendiği öğrenildi.

POLİS MEMURU VE EŞİ 11’İ 11 GEÇE ’EVET’ DEDİ

KIRKLARELİ’de yaşayan 27 yaşındaki Selma Erol ile 31 yaşındaki Murat Kayabaşı’nın nikahları bugün saat 11’i 11 geçe kıyıldı.

Kırklareli’nde Emniyet Müdürlüğü’nde polis memuru olarak çalışan Murat Kayabaşı, Keşan’da oturan Selma Erol ile evlenme tarihi olarak, 11.11.2011 saat 11.11’i seçti. Kırklareli’de belediye evlendirme dairesinde bu özel gün ve saatte nikahları kıyılan Murat Kayabaşı, "11 Kasım 2011 tarihi ve 11.11 saati bizim için çok özel bir anlam ifade edecekti. Yüzyılda bir görüldüğünü düşünerek bugün evlenmek istedik. Nikah tarihini de bugüne aldık. Düğümüzü de önümüzdeki yıl Edirne’nin Keşan İlçesi’nde yapacağız. Çok mutluyuz." dedi.

Gelin Selma Kayabaşı da özel bir anlam taşıdığı için özellikle bugün nikah günü aldıklarını belirterek, "Yüzyılda bir görülüyormuş, bizde böylesine bir fırsatı kaçırmak istemedik ve bugün nikahlanmak istedik, mutluyuz." diye konuştu.

Gelin ve damat Kayabaşı, nikahın ardından mutluluklarını aileleri ile paylaştılar.

ADANA’DA 11 KASIM’DA 11 ÇİFT TOPLU NİKAH KIYDI

ADANA’da 11 Kasım 2011’in uğruna inanan 11 çift, toplu nikah töreni ile dünya evine girdi.

Merkez Yüreğir İlçesi’ndeki Optimum Alışveriş Merkezi’ndeki buz pistinde düzenlenen törenle dünyaevine giren çiftlerin nikahını, Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan kıydı. Törende konuşan Mahmut Çelikcan, 11 Kasım’ın önemli bir gün olduğunu söyledi. Çelikcan, "Bugün tarih olarak önemli bir gün. Ayrıca nikah kıyacak çiftler için daha önemli. Hepsine mutluluklar diliyorum" dedi. Çelikcan, daha sonra nikahını kıydığı çiftlere hediyeler verdi. Ayrıca nikah kıyan çiftler arasında çekiliş yapan bir tur şirketi, Yahya ve Fatma Bolat çiftine Yunan adalarında balayı tatili verdi. Çiftler daha sonra toplu olarak nikah pastası keserek çalınan müzik eşliğinde dans etti. Çiftlerden İsmail Hakan ve Buket Keser, 11 Kasım tarihinin uğuruna inandıklarını söyledi. Özellikle bugünü beklediklerini belirten Buket Keser, "Biz nikah tarihi için özellikle bugünü bekledik. Nikah tarihimizin bundan sonraki hayatımızda bize uğur getireceğine inanıyoruz" diye konuştu.

MUĞLA’NIN 11,11,11 BEBEKLERİ

MUĞLA’da 11.11.2011 tarihinde 4 bebek dünyaya gelirken, 8 çift evlenmek için müracaat etti.

Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 11.11.2011 tarihinde dört bebek dünyaya geldi. Pelin- İskender Uygun çifti bebeklerine Hüseyin Efe, Hörü- Servet Keskin çifti de Azra Nur adını koydu. Ümriye- Erol Taş çifti Tanem adını tercih ederken, Sultan- Hakan Karataş da oğullarına Ali adını verdi.

Muğla Belediyesi’ne ise 11.11.2011 günü evlenmek için 8 çift müracaat etti.

Tekrar eden 1’lerden oluşan 12 haneli palindrom, takvim gereği her 100 yılda bir defa denk geliyor. Başka bir deyişle ortalama ömür uzunluğu düşünülürse bir insanın, böyle bir palindromu hayatı boyunca iki defa yaşaması, en azından bugünkü teknolojik imkanlarla mucize sayılıyor.

DENİZLİ’DE 11,11,2011 NİKAHLARI

DENİZLİ’de 11.11.2011 tarihinde evlenmek isteyen çiftler nikah dairelerine akın etti.

Denizli kent merkezinde 75, ilçelerinde ise toplam 46 çift bugün nikah masasına oturdu. Kent merkezinde İncilipınar Nikah Sarayı’nın iki salonunda her 15 dakikada bir nikah kıyıldı. Denizli’nin diğer nikah salonu olan Ferit Ali Küçüka Nikah Sarayı’nda da hareketli bir gün yaşandı. Günün en şanslı çifti ise Zeynep Karakaş (25) ile Hakkı Dündar (26) oldu. Çiftin nikahları saat 11.11’de kıyıldı. Denizlili gelin Zeynep Karakaş, "Çok mutluyuz. Bu özel günde evlendik. Asla unutamayacağımız bir tarihte evlenmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz" dedi.
Aslen İzmirli olan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan damat Hakkı Dündar ise, "Bu özel günde evlenmeyi eşim istedi"diye konuştu.

11.11.11 çılgını çiftlerden Ayşen Aykutlu (23) ile Yavuz Erol (25) da İncilipınar Nikah Sarayı’nda evlendi. Ayşen Aykutlu, "Sanırım eşim bu özel günü unutmaz, her zaman evlenme yıldönümümüzü hatırlar. Çünkü, erkekler kolay kolay böyle günleri hatırlamaz. Çok mutluyuz" diye konuştu.
Yavuz Erol da, "Biz yaz döneminde evlenmek istiyorduk. Ancak, bu özel günde evlenmeye karar verince nikah tarihini erkene çektik. Çok mutluyuz" dedi.

Haberin Devamı