Gazete Vatan Logo

1071’de dikilen ağaç!

1071’de dikilen ağaç!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya EXPO 2016 Fuar Alanındaki çalışmaları inceledi. Bu yıl Antalya’da “EXPO 2016 Botanik Fuarı”nın açılacağını belirten Erdoğan, “23 Nisan bizim için bu yıl bir başka olacak. Dolayısıyla bugün bu hazırlıkları yerinde incelemek üzere Antalya’dayız” dedi. Vatandaşlara hitap eden Erdoğan, G-20 Zirvesiyle Türkiye ve Antalya’nın çok büyük bir sınav verdiğini ve dünyanın takdirini kazandığına dikkati çekerek, “Başarılı bir zirve oldu, ev sahipliğinize çok teşekkür ediyorum, takdir ediyorum, tebrik ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya’da 23 Nisan’da açılışı yapılacak ’Çiçek ve Çocuk’ temalı botanik dalındaki Expo 2016 Antalya’nın düzenleneceği alanda incelemelerde bulundu. Erdoğan, ardından İzmir’in Ödemiş ilçesi Bademli’den getirilen 945 yaşındaki zeytin ağacının dikim törenine katıldı. Bademli’de 1071 yılında dikilen ve Türkiye’nin en yaşlı zeytin ağacı olan çapı 2.55 metrelik zeytin ağacının dikimine dikimine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Böyle bir ağaç. İnşallah burada da tutacağına inanıyoruz ve 2015 botanik bahçesinin en önemli zenginliklerinden olacak. Tarihi bugüne, bugünü de yarınlara ulaştıracak. Ya Allah Bismillah diyerek biz de toprağımızı atalım arkasından da cansuyunu.”