Gazete Vatan Logo

104 Suriyeli umuda yolculukta yakalandı

104 Suriyeli umuda yolculukta yakalandı

İZMİR’de yapılan üç ayrı operasyonda, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek isteyen 104 Suriyeli yakalandı. Suriyeliler’in kaçışını organize ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 4 Türk de tutuklandı.

Geçen 28 Ağustos’ta, Yeşillik Caddesi üzerinde polis tarafından durdurulan minibüste; 19’u erkek, 15’i kadın, 26’sı çocuk olmak üzere toplam 50 Suriyeli yakalandı, 31 can yeleği, 7 can simidi, 3 pompa ele geçirildi. Suriyeliler’in yasadışı olarak yurtdışına çıkarmaya çalışan Türk vatandaşı A.Y. ile Suriye uyruklu A.A., İ.O. ve H.S. de gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Suriyeli üç zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

31 Ağustos Pazartesi günü ise Eskiizmir- Evka 7 yolu üzerinde kamyon içerisinde 10’u erkek, 2’si kadın, 6’sı çocuk olmak üzere toplam 18 Suriyeli yakalandı, 14 can yeleği ele geçirildi. Göçmenleri yasadışı olarak yurtdışına çıkarmaya çalışan Türk vatandaşları S.Ç. ve M.P. gözaltına alındı, sevk edildikleri adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı

Aynı gün Selçuk ilçesi Belevi Mevkii Köprü üzerinde durdurulan bir minibüste 27’si erkek, 2’si kadın, 7’si çocuk olmak üzere toplam 36 Suriyeli yakalandı, 29 can yeleği, 25 can simidi, 7 pompa ele geçirildi. Göçmenlerin kaçışına aracılık eden Türk vatandaşı İ.K. da yakalanıp, tutuklandı.