Gazete Vatan Logo

102 yıl sonra aynı yerde aynı gururla!

Çanakkale Boğazı’nı ‘geçilmez’ kılan kahramanların destanı akıllarda, zafer şarkıları dillerde, 102’nci yıl başta Çanakkale olmak üzere tüm yurtta aynı gururla kutlandı. İşte kare kare yıl dönümü...

102 yıl sonra aynı yerde aynı gururla!

TSK’dan ‘tayyareciler’ videosu

“Çanakkale’de Tayyareciler” adıyla hazırlanan, Genelkurmay Başkanlığının arşivlerinden faydalanılarak hazırlanan 6 dakikalık video, kamuoyuyla paylaşıldı. TSK’nın YouTube sayfasında yayınlanan video klipte, bir tayyare pilotunun yardımcısıyla düşman mevzilerini nasıl fotoğrafladıkları ve bombaladıkları, kendi tuttuğu notlardan aktarılıyor. Düşman askerlerine kıyasla oldukça az sayıda olmalarına rağmen fedakarlıkla görevlerini yerine getiren tayyareciler, muharebe alanından çektikleri birkaç fotoğraf ve şemayla savaşın kazanılmasında büyük katkı sağlamıştı.

Ata’ya minnetle

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yılı dolayısıyla Ankara Valiliği tarafından Anıtkabir’de tören düzenlendi. Törene askerlerin yanı sıra, öğrenciler, yaşlılar, çocuklar katıldı. Musafa Kemal Atatürk’ü minnetle andı.

Metroda ‘kınalı kuzular’

1915 asker kıyafeti ve teçhizatıyla kuşanan “kınalı kuzular” Yenikapı metrosunda yolculara cephedeki bir günlük yemeği temsilen hoşaf ve arpa ekmeği verdi. Oyuncular, Hacıosman’a kadar performanslarını sergiledi.

Haberin Devamı

Kar altında anma..

Kars’ta terönler kar yağışı altında gerçekleşti. Çok sayıda şehit yakını ve vatandaşın katıldığı törenler sırasında şehitlerin mezarlarına kırmızı-beyaz karanfiller bırakıldı.

Akar tören kıtasını selamladı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törene katıldı. Orgeneral Akar, komutanlar ve askerlerle selamlaştı.