Gazete Vatan Logo

101 yemek çeşiti lezzet şöleninde...

Kahramanmaraş yemek kültüründeki zenginliğini 101 çeşit yemekle İstanbul’a taşıyarak Lezzet Şölenini başlattı.

101 yemek çeşiti lezzet şöleninde...

Kahramanmaraş Mutfağının yemeklerinden bazıları ise şöyle Mumbar dolması, ekşili çorba, tirşik çorbası, tarhana çorbası, samsası, bastık, yoğurtlu Kebabı, Maraş’ın kuru biber ve patlıcan dolması, Havuç dolması, çullaması, eli böğründe ve ravanda şerbeti ve daha onlarca lezzeti tam 101 çeşit hem göze hem de damaklara hitap etti. Gastronomi dalında Kahramanmaraş’ın Türkiye’de ilk üçte olduğunu belirten Kahramanmaraş’ın Büyükşehir Belediyesi iddialı Kahramanmaraş Mutfağını, Kozyatağı Hilton’da adeta İstanbul’daki tüm vatandaşlara bu tadları tatmaya davet etti.

Kahramanmaraş’ın ünlü aşçılarının tariflerini verdiği aynı zamanda Kahramanmaraş’ın yöresel kıyafetli bayanlarının el işlemeli göz nuru ürünlerinin ve bakır ev aletlerinin de sergilendiği Kahramanmaraş Lezzet Şöleni açılış gününde vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gördü.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ödüllü aşçıları ise Maraş Tava, Eli böğründe, Mumbar tariflerini verirken yemeğe sevgilerini de kattıklarını söylediler. Kahramanmaraş denildiğinde ilk akla gelen dondurmasının da şovunuda ustaları satırla keserek dondurmanın kalitesini adeta test ettiler. Dondurma şovunu yapan dondurma ustası Sami Kervancıoğlu ise Kahramanmaraş dondurmasının doktorlar tarafından ilaç niyetine artık reçetelere yazıldığını da iddia etti. Kahramanmaraş Büyükşehir Kültür Daire Başkanı Cevdet Kabakçı “Kahramanmaraş mutfağını merak eden vatandaşlarımızı Lezzet şölenimize bekliyoruz” diye konuştu. Kahramanmaraş Lezzet Şöleni’nde renkli simalardan Prof Dr. Üstün Dökmen’de “Bir zamanların kahraman insanlarının torunlarının hazırladığı yemekleri tadmak çok güzel. Yemekler arasında içli köftesinden dondurmasına varana kadar hepsi birbirinden lezzetli. Maraş mutfağını herkesin görmesi gerek” diye konuştu. Lezzet şölenine katılan misafirlerden Banu Sevinç ise hangi yemeği yiyeceğimizi şaşırdık. Baharatlı, sumaklı yemekler çok ilgimi çekti” diye konuştu. Başka bir katılımcı ise yaptığı konuşmada Unesco’nun gastronomi şehri ilan ettiği Gaziantep ve Hatay şehrinden sonra üçüncü şehrin ise mutlaka Kahramanmaraş olması gerektiğini aynı zamanda kurutulmuş tarhananın, kuru patlıcan dolmalarının her birinin farklı farklı nakış gibi işlediği çok zengin değerli mutfak damakları adeta şenlendiriyor. Kahramanmaraş mutfağı mutlaka dünyaya duyurulmalı diyerek övgüler yağdırdı.

Haberin Devamı

Hem Yunanistan hem de Türkiye’de gurmelik yapan Yunanistan vatandaşı Maria Ekmekçioğlu ise 101 çeşit yemek var. Kahramanmaraş yemekleri’ni tadarken adeta kendimizden geçtik” dedi.

Haberin Devamı