Gazete Vatan Logo

10000 TL kredi 6 ay ödemesi nasıl alınır? 10 bin TL bireysel temel ihtiyaç kredisi başvurusu şartları nelerdir? Vakıf, Halk ve Ziraat’ten 36 ay vadeli destek!

10000 TL kredi 6 ay ödemesi nasıl alınır? 10 bin TL bireysel temel ihtiyaç kredisi başvuru şartları nelerdir? soruları corona virüsü kapsamında alınan ekonomik önlemler sonucunda yoğunlukla soruluyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Ekonomik İstikrar Kalkanı'' adımları kapsamında tüm kurumlarımızla vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına destek olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda bankalarımızla aylık 5 bin TL'nin altında geliri olan tüm vatandaşlarımız için Temel İhtiyaç Desteği'ni devreye aldık" dedi ve Temel İhtiyaç Destek kredisi hakkında sorular arttı. Kamu bankaları tarafından verilen destek kredisi 1 Nisan'da verilmeye başladı. Halkbank , Vakıfbank ve Ziraat Bankası'ndan 36 ay vadeli destek...

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ortak bir açıklama yaparak corona virüsü kapsamında hane halkı geliri aylık 5.000 TL ve altında olan vatandaşlara Temel İhtiyaç Destek kredisi veriyor. Kredi kampanyası1 Nisan’da başlıyor. Hane halkı geliri 5 bin liranın altında olanlara, ilk 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeli 'Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi' veriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kampanya duyurusunu şu sözlerle yapmıştı: "Ekonomik İstikrar Kalkanı' adımları kapsamında tüm kurumlarımızla vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına destek olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda bankalarımızla aylık 5 bin TL'nin altında geliri olan tüm vatandaşlarımız için Temel İhtiyaç Desteği'ni devreye aldık" dedi. Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank 10000 TL kredi nasıl alınır? 6 ay ödemesiz temel ihtiyaç kredisi şartları nelerdir? 10 bin TL 36 vadeli kredi faizi belli mi?

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ BAŞVURUSU ŞARTLARI

Kamu bankalarından yapılan ortak açıklamada, "Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi bankalarımız tarafından ortak kriterlerle değerlendirilecektir. Müşteriler, Ziraat Bankası, Halkbank ya da Vakıfbank'tan yalnızca birine başvuru yapabilecektir. Başvurular 1 Nisan tarihinden itibaren kabul edilecektir. Alınan sağlık tedbirleri kapsamında kredi başvurularının öncelikli olarak; bankalarımızın mobil uygulamaları veya internet şubeleri aracılığıyla yapılması gerekmektedir. Müşteriler kredi tutarını ATM'lerden çekebileceklerdir" denildi. Ancak corona virüsü nedeniyle oluşabilecek kalabalığın önüne geçmek adına bankalar açıklama yaptı. 6 ay ödemesiz kredi için bankaya gitmeye gerek olmadığı ve başvuruların online yapılabileceği ifade edildi.

Haberin Devamı

AYDA 376 TL TAKSİT

Vatandaşların temel ihtiyaçlarını uygun şartlarda finanse edebilmeleri amacıyla, ihtiyaç sahipleri 10 bin liraya kadar bireysel ihtiyaç kredilerini kullanabilecekler. Buna göre, 10 bin lira kullananlar, ilk altı ay kredi geri ödemesi yapmayacak ve sonraki 30 aylık dönemde ayda 376 TL ödeyecek. Krediyi 7.500 lira olarak kullananlar da, ilk altı ay ödemesiz geçtikten sonra 30 ay boyunca ayda 282 TL ve 5.000 lira kredi kullananlar da ilk altı ayı ödemesiz geçirdikten sonra, 30 aylık dönemde ayda 188 TL ödeyecekler.

3 AY MAAŞ DESTEK

Haberin Devamı

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Twitter paylaşamında "Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında, Kısa Çalışma Ödeneği ile faaliyetlerini azaltan ya da durduran işletmelerde çalışan vatandaşlarımıza 3 ay maaş desteği vereceğiz. Tüm firmaları, çalışanları için ücretsiz izin yerine bu ödeneğe başvurmaya çağırıyoruz" dedi.

BDDK DA ADIM ATTI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bireysel kredi kartları için asgari ödeme oranını yüzde 20'ye indirdi. BDDK ayrıca, kredi kartı borcu ötelenen vatandaşlara 31 Aralık 2020'ye kadar asgari tutar da dahil ödemesiz dönem tanımlanabilmesine olanak sağladı. Eski uygulamada asgari tutarın son ödeme tarihini takip eden 3 ay içinde ödenmemesi durumunda, borçluya yapılan bildirimi takip eden 1 aylık süre sonunda kredi kartları iptal edilerek tamamı ödenene kadar yeni kredi kartı düzenlemiyordu. İkinci düzenlemeden kart ödemesini erteleyenler yararlanabilecek.

Haberin Devamı