Gazete Vatan Logo

100 yıllık yalnızlığı sona erdiren restorasyon

UNESCO’nun ‘dostluk ve barış köyü’ ilan ettiği Kayaköy’de, dünyaca ünlü aktör ve yönetmen Russel Crowe’un ‘Son Umut’ filminin bazı sahneleri de çekilmişti.

100 yıllık yalnızlığı sona erdiren restorasyon

Önemli turizm merkezlerin-den Fethiye’de, 100 yıldır hayalet kasaba görüntüsünde olan Kayaköy’de, tarihi bir konağın restorasyonu heyecan yarattı. Türkiye ve Yunanistan arasındaki ‘Mübadele Anlaşması’ ile 6 bin Rum’un 1924 yılında terk ettiği beldede restore edilen konak, Rokka adı verilen restoran olarak hayata kazandırıldı. Mekanın geçtiğimiz mayıs ayında açılmasıyla, Kayaköy’ün hareketliği arttı. Tarihi Rum konağının restorasyonu, yüksek mimar Meral Oğuz tarafından yapıldı.

Sertil Deluxe Hotel işletmelerinin açtığı Rokka, Akdeniz mutfağı ve et ağırlıklı yemeklerle, yerli-yabancı turistlere hizmet veriyor. İşletme müdürü Nevzat Arslan, “Kayaköy’ün terk edilmişliğini ve yalnızlığını Rokka’yla hatırlatmak istedik. Gelen misafirlerimizin keyifle yemek yemeleri ve sohbet etmeleri, belde tarihinin tanıtımına da katkı sağlıyor. Bu da bize ayrı bir gurur veriyor” dedi.