Gazete Vatan Logo

100 yıl sonra kimse yaşlanmayacak!

ABD'de "trilyonerleri ölümsüzlüğe ulaştırmaya çalışan doktor" olarak tanınan Eric Braverman'a göre, tüm yaşlanma etkileri 100 yıl içinde genetik bilimi ve hormon terapileriyle kontrol altına alınacak. Böylece insan ömrü sınırsız olarak uzatılacak

Uzun yaşam konusunda dünyanın en iyi 25 bilim adamını bir araya getiren "Yaşlanmayı Önleme Konferansı"ndaki en hararetli tartışmalardan biri 'gençleşmenin bedeli'ydi. Bu başlık altında düzenlenen tartışmalara Yale Üniversitesi ve Harvard Tıp Okulu Yaşlanmaya Bağlı Hastalıklar Direktörü Eric Braverman'ın konuşması damgasını vurdu.

Gelişen bilim 'Biyonik İnsan' üretecek
Aralarında Microsoft'un patronu Bill Gates, Arnold Schvvarzenegger ve Sopihia Loren gibi isimlerin de bulunduğu birçok ünlünün sağlık danışmanlığını yürüten Braverman, çağdaş bilimin ilerlemesiyle birlikte "Biyonik insan" modelinin ortaya çıkacağını savundu. Braverman'a göre 100 yıl içinde tüm yaşlanma etkileri genetik bilimi ve terapilerle kontrol altına alınabilecek, bu sayede de insan ömrü sınırsız olarak uzatılabilecek. ABD'de "trilyonerleri ölümsüzlüğe ulaştırmaya çalışan doktor" olarak tanınan Braverman, "Ölümsüzlük kesinlikle hayal değil. Çünkü ölüm, vücuttaki en yaşlı organın çalışma fonksiyonunu yitirmesi yüzünden meydana geliyor. Ve genetik bilimin ilerlemesi sayesinde organların yıpranmasının tam olarak önüne geçildiğinde ölümsüzlük de hayal olmaktan çıkacak" diyor.

Genç kalmanın bedeli 150 bin dolar
Braverman, konuşmasında günümüz tıp olanaklarını kullanarak da genç kalınabileceğini vurguladı. Ancak bu, sıradan insanlar için biraz pahalıya mal oluyor. ABD'li bilim adamı, şimdiki koşullar göz önünde bulundurulduğunda genç kalmanm yıllık bedelinin 50-75 bin dolar arasında değiştiğini söylüyor. Bu rakam gen ve hormon terapileriyle birlikte 150 bin dolara yükseliyor. Braverman'a göre yılda harcanacak 2-3 bin dolarlık bir kür bile, estetik ameliyat gibi yapay gençleşme yöntemlerine başvurmadan genç kalmaya yardımcı olabiliyor. Hormon takviyesi yanında yüksek dozlarda alınan C vitamini de bütçesi kısıtlı olanlar için genç kalmanın ucuz formülü. Ancak durumun bu şekilde devam etmesi beklenmiyor. Bilim adamlarının ortak tahmini, gençlik kürlerinin fiyatının 20 yılda herkesin ulaşabileceği bir düzeye ineceği yönünde. Bu formüller önümüzdeki yıllarda sanayileşmiş ülkelerin "Sağlıklı Toplum Yetiştirme" stratejisine de dahil edilecek. Böylece hükümetler sağlıklı toplum yetiştirme programı başlatacak. Devlet, özel sigortalar aracılığıyla halkı sağlıklı olmaya yönlendirecek kampanyalar açacak. Sağlıklı olmanın ülke ekonomisine getirdiği yararlar gündeme gelecek. 15-20 yıl içinde genç kalmanın bedeli yılda 3-4 bin dolara kadar düşecek.

Gençliğin anahtarı: Hormon terapisi
Hormon terapisi, yıllardan beri tıp dünyasında genç kalmanın yapıtaşlarından biri olarak kabul ediliyor. Genel anlamda, gençlik yılları boyunca bol miktarda üretilen HGH büyüme hormonunun daha sonraki yıllarda takviye edilmesine dayanıyor. 20 yaşındaki birinin günlük HGH üretimi, 500 bin nanogram (gramın milyarda biri) kadar. Ancak 25-30 yaşından sonra bunun üretimi yüzde 80 oranında azalıyor. 75 yaşında bir kişide günlük üretim 50 bin nanograma kadar düşüyor. İşte hormon terapisinin amacı HGH oranını tekrar günde 500 bin nanograma çıkarmak. İsveç'teki Salgrenska Hastanesi'nde yapılan bir araştırmada HGH seviyesi düşük kişilerin, aynı yaş ve cinsiyette olan, ancak HGH'si yüksek kişilere göre daha kısa yaşadığı görüldü.

Bu konudaki araştırmalarda çok olumlu sonuçların alınması bilim adamlarının HGH üzerine daha da yoğunlaşmasına sebep oldu. Rusya'daki Ekaterinburg Kozmetoloji ve Estetik Kliniği ise dünyada hormon terapisinin en iyi uygulandığı yer olarak öne çıktı. Bu klinikten konferansa gelen Irina Belikova, yaşlanmanın belirtileri ile HGH terapisi sayesinde bu belirtilerin nasıl ortadan kaldırıldığına ilişkin uzun bir sunum yaptı.

Vücudumuz nasıl yaşlanır?
* Deri incelir, cilt kırışarak sarkar

* Yüz hatları genişler

* Saçlar beyazlar

* Sivilceler yeniden ortaya çıkar

* Saçlarda kepek oluşur

* Kilo artar, yüz ve bedende yağ dağılımı kontrol dışı kalır

* Kadınlarda selülitler iyice belirginleşir

* Diş kaybı başlar

* Varis oluşumu hızlanır

Terapi ne kazandırıyor?
* Menopoz ve andropoz belirtilerini azaltır,

* İdrar yolları ve cinsel sorunları önler,

* Kemiklerin erimesini yavaşlatır,

* Cilt ve deri gerginleşir.

* Kilo kazanılmasını ve karın bölgesinde yağ birikimini engeller,

* Yaşlanmanın getirdiği diş kaybını yavaşlatır,

* Psikolojik etkisiyle kendine güvenini artırır.

Gerçekten de mucize mi?
İşte 61-80 yaş arası fazla kilolu kişilere yapılan hormon tedavisinin sonuçları:

* Vücut yağlarının yüzde 14'ünü kaybettiler.

* Yağsız et kütleleri yüzde 8.8 arttı.

* Kırışıklıklar yüzde 61 azaldı.

* Enerji seviyesi yüzde 84 arttı.

* Kas gücü yüzde 88 arttı.

* Cinsel güç yüzde 75 arttı.

* Duygusal istikrar yüzde 67 arttı.

* Hafıza yüzde 62 güçlendi.

* Sonuçta araştırmaya katılan denekler 10-20 yaş gençleşti.

Haberin Devamı