Gazete Vatan Logo

100 yaşındaki şoför dehşet saçtı!

9'u çocuk 11 yaralı var

ABD’de 100 yaşındaki bir erkek sürücü aracıyla geri geri giderken kaldırıma çıkarak 11 kişiye çarptı.

Polis, ABD’nin California eyaletinin Los Angeles kentinde meydana gelen kazada yaralananlardan 9’unun çocuk olduğunu, yaraları ciddi olan 4 çocuğun hayati tehlikesinin bulunmadığını ifade etti.

Preston Carter adındaki sürücü, bir televizyon kanalıyla yaptığı röportajda, ehliyetinin olduğunu ve 5 Eylül’de 101 yaşına gireceğini kaydederek, "Frenlerim tutmadı, araç kontrolden çıktı" dedi.

Polis yetkilisi Yüzbaşı George Rodrigez, Carter’ın yaşlı olduğunu ve kazanın sürücünün yanlış hesaplamasından kaynaklandığını tahmin ettiğini söyledi.

ABD’nin Santa Monica kentinde 2003 yılında meydana gelen bir trafik kazasında, 86 yaşındaki bir erkek sürücü yanlışlıkla aracının fren pedalı yerine gaz pedalına basarak bir markete dalmış, 10 kişiyiöldürmüş, 63 kişiyi de yaralamıştı.

California Motorlu Araçlar Bürosu, 70 yaşın üzerindeki kişilerin sürücü ehliyetlerini internet ya da posta yerine bizzat yenilemeleri gerektiğini bildiriyor.

Büro ayrıca, yaşlı sürücülerin araç sürme yetenekleriyle ilgili olarak aile üyeleri, doktorlar ve polis memurlarında şüphe oluşması ya da görmelerinde sorun çıkması durumunda bu kişilerin bütünleyici sürücü testlerine sokulması gerektiğini belirtiyor.

Haberin Devamı