Gazete Vatan Logo

100 üzerinden 50 alan taşerona kadro

Kadroya geçme şartlarını karşılayan taşeron işçiler için başvurular bugün başlayıp 11 Ocak’ta zorunlu olarak sona erecek.

100 üzerinden 50 alan taşerona kadro

Kadroya geçme şartlarını karşılayan taşeron işçiler için başvurular bugün başlayıp 11 Ocak’ta zorunlu olarak sona erecek. Başvurunun ardından süreç, ‘tespit komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanı’, ‘ilana itirazlar’, ‘itirazların incelenmesi ve kesin listenin ilanı’, ‘sınavın gerçekleştirilmesi’, ‘sınav kuruluna itiraz’, ‘itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanı’ şeklinde devam edecek. Hak sahipleri 2 Nisan geçmeden topluca işçi kadrolarına geçirilecek.

Sınav soruları çalışanların iştigal ettiği konulardan seçilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Politikalar Bakanı Jülide Sarıeroğlu, daha önce sınavın 10 üzerinden değerlendirileceğini ve 6 alanların ‘Başarılı’ sayılacağını belirtmişti. Açıklanan yeni sistemde yazılı sınav, 100 puan üzerinden değerlendirilip, tutanağa geçirilecek. Sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan almak şartı aranacak. Sözlü veya uygulamalı sınavda adaylar ‘Başarılı’ ya da ‘Başarısız’ olarak tutanağa geçirilecek. Sınavın yazılı ve sözlü sınav şeklinde yapılması halinde, adayın sürekli işçi kadrosuna geçirilebilmesi için yazılı sınavdan en az 50 puan alması, sözlü sınavda da başarılı bulunması şart olacak.

Haberin Devamı

İstihdam emekliliğe kadar

Tüm aşamaları geçtikten sonra sürekli işçi kadrosuna geçirilenlerin istihdam süresi hiçbir şekilde emeklilik, yaşlılık ve malullük aylığını kazanma tarihini geçemeyecek.

Devlet Memurları Kanunu’nda devlet memuru olmak şartlarını karşılaması istenen ilgili çalışanların, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olması, çalıştırılmalarına ilişkin olarak idarelere karşı açtıkları davalardan ve/veya icra takiplerinden feragat edeceğine dair idareye yazılı beyanda bulunması, idarelerden herhangi bir hak ve alacak talebinde bulunmayacağını ve bu haklarından feragat ettiğine dair yazılı bir sulh sözleşmesi yapmayı kabul ettiğini idareye yazılı olarak beyan etmesi gerekecek.

Kadroya geçişler 2 Nisan’da yapılacak

Başvuru yapacakların, zorunlu olarak sona erecek 10 günlük sürede çalıştıkları iş yerinin personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmesinin yapıldığı birimine ilgili formu eksiksiz doldurup, dilekçe de eklemeleri gerekecek. Başvuruların ardından, Tespit Komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanının 12 Ocak-20 Şubat, ilana itirazların 21-23 Şubat, itirazların incelenmesi ve kesin listenin ilanının 24 Şubat-2 Mart, sınavın gerçekleştirilmesinin 3-22 Mart, sınav kuruluna itirazın 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanının da 27-31 Mart tarih aralıklarında yapılması yönündeki tavsiye niteliğindeki takvim işletilecek. Tüm aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan geçmeden topluca işçi kadrolarına geçirilecek.

Haberin Devamı