Gazete Vatan Logo

100 milyonluk Mickey Mouse

Teknosa, Disney’in 300 ürününü Ağustos’ta mağazalarına taşıyor. Disney Collection, ilk kez bir teknoloji zincirinde yer alırken, yıl sonuna kadar 100 milyon lira ciro hedefleniyor.

100 milyonluk Mickey Mouse

Teknosa, The Walt Disney Company ile işbirliğine imza atarak, Disney çatısı altındaki Disney Collection’ı Türkiye’ye getirdi. Böylece Disney Collection, dünyada ABD ve Meksika’dan sonra Teknosa ile Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarına giriyor. Disney Collection ürünleri, Ağustos ayından itibaren 31 ildeki 80 Teknosa mağazasında tüketicilerle buluşacak. Bu işbirliği kapsamında mağazalar dahil 10 milyon lira yatırım yapmayı planlayan Teknosa, Disney Collection ürünlerinden yıl sonuna kadar 100 milyon lira ciro hedefliyor.

181 kişiye iş olacak

Bu işbirliğiyle Disney Collection’u ilk kez bir teknoloji zincirine entegre ettiklerini kaydeden Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, şöyle devam etti: “Hedefimiz teknoloji ve eğlence ürünlerinde tüketiciler için tek adres ve ailenin her ferdinin en sevdiği buluşma noktası olmak. Bu işbirliği ile birlikte mağazalarımızda teknoloji, eğlence ve gençlik temalarının hepsinin buluştuğu bir konsept oluşturmuş olduk. ‘mağaza içinde mağaza’ konseptimizle farklı ürün kategorisinde bir ilke imza atacağız. Bu işbirliği kapsamında mağazalar dahil 10 milyon lira seviyesinde yatırım yapmayı ve 181 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz.” Türkiye’nin Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde Disney Collection’ın satılacağı ilk ülke olacağını vurgulayan Gürcan, “Disney Collection ürünleri, The Walt Disney Company tarafından doğrudan ABD’de tasarlanıp geliştiriliyor. Sevilen Disney karakterlerinin ürünlerinin yer aldığı bu özel koleksiyon bulunduğumuz coğrafyada ilk Türkiye’de ve sadece Teknosa’da olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Daha fazla aile hedefte

THE Walt Disney Company Avrupa, Ortadoğu & Afrika Tüketici Ürünleri, Genel Müdürü ve Başkan Vekili Simon Philips ve The Walt Disney Company Türkiye, İsrail, Yunanistan, Malta ve Kıbrıs Ülke Müdürü Giovanni Mastrangelo da lansmana katıldı. Giovanni Mastrangelo, bu işbirliğinin Disney’in Türkiye’de daha fazla aileye ulaşmak ve onların ihtiyaçlarını karşılamak yönünde yeni fırsatları değerlendirdiğinin önemli bir göstergesi olduğunu söyledi. Mastrangelo, Disney’in Türk perakende sektöründeki görünürlüğünün artacağına dikkat çekti.

Haberin Devamı