Gazete Vatan Logo

100 metre kaldı! Terör örgütünün alanı daralıyor!

Irak Federal Polis Şefi General Şakir Cevdat, güvenlik güçlerinin Musul'un batısını kurtarma operasyonunun önemli bir hedefi olan eski kentin yüzde 90'ını geri aldıklarını bildirdi.

100 metre kaldı! Terör örgütünün alanı daralıyor!

Musul'dan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

Reuters haber ajansı, teröristlerin ağır yağmur altında Eski Şehir bölgesini kaybetmemek için direndiklerini bildiriyor.

Irak Federal Polis Şefi General Şakir Cevdat, yaptığı açıklamada güçlerinin Musul'un iki mahallesini geri aldıklarını belirtirken bundan birkaç saat önce de Ninova tren istasyonunun da kurtarıldığını kaydetti.

IraqiNews'un haberine göre, Cevat, Musul'un eski kentini yüzde 90'ı geri alan güçlerinin Musul'un batısı ile doğusu arasındaki beş stratejik köprüden biri olan Eski Köprü'ye sadece 100 metre uzaklığında olduklarını da söyledi.

Irak Federal Polis Şefi General Şakır Cevdat, güvenlik güçlerinin Musul'un batısını kurtarma operasyonunun önemli bir hedefi olan eski kentin yüzde 90'ını geri aldıklarını bildirdi.
General Cevdat, yaptığı açıklamada güçlerinin Musul'un iki mahallesini geri aldıklarını belirtirken bundan birkaç saat önce de Ninova tren istasyonunun da kurtarıldığını kaydetti.
Son gelen bilgilere göre, IŞİD'in kontrolü altındaki batı yakasındaki alan hızla daraldı. Irak ordu birlikleri, bugün itibariyle kentin ortasındaki Eski Köprü'yü de geri aldı.

Haberin Devamı

Haberde "Iraklı generaller, dar sokakları ve yoğun nüfusu olan Eski Kenti büyük bir hedef olarak görüyor ve geri alınmasının Musul'un batısındaki operasyonların sonucu açısından bir hayli belirleyici olaracağını düşünüyorlar" denildi.

"Üç aylık çatışmalardan sonra Ocak ayında Musul'un doğusunu IŞİD'ten geri alan Irak hükümet güçlerinin Şubat ayında Musul'un batısını kurtarma operasyonu başlatıkları" anımsatıldı.