Gazete Vatan Logo

100 lira emekli zammını kim alacak?

100 lira emekli zammını kim alacak?

Emeklilerin bu ay alacağı 100 liralık seyyanen zam ve enflasyon artışı 2016'da emekli olacak tüm çalışanları da kapsıyor. Dolayısıyla bu yıl içinde emekli olan herkesin maaşı artmış olacak

Yaklaşık 11 milyon emekli bu ay maaşlarını zamlı olarak alacak. Bu zamlar hem oransal olarak hem de seyyanen ödenecek. İki gündür sürdürdüğümüz yazılarımızda bu zamların tüm detaylarını vermeye çalışıyoruz. Özellikle seyyanen yapılacak 100 lira zam bu yıl diğer senelerden farklı olarak emeklilere ödenecek. Yaklaşık 9 milyon emeklimiz ve dul yetim maaşı alanlar bu zamdan yararlanacak. Zam yasası çıkartılırken önemli bir detay da tasarıya eklendi. Zamlardan mevcut emeklilerin yanında önümüzdeki dönemde emekli olacaklar da yararlanacak. Böylece 2016 içinde aynı şartlarda emekli olacak SSK ve Bağ-Kur'luların (tarımdan emekli olanlar ve maluller de dahil) maaşları hesaplanırken ekstra 100 liralık seyyanen zam ve enflasyon artışı da eklenmiş olacak. Böylece zamdan sadece emekliler değil emekli adayları da yararlanacak. Bu durumda 31.12.2016'ya kadar emekli olan her SSK ve Bağ-Kur'luya bu zamlar yansıtılacak. Böylece mevcut emekliler gibi onlar da çifte zamma kavuşmuş olacak. Bu zamlarla ilgili yasada 2016 yılında bağlanacak malullük, yaşlılık ve ölüm aylıklarının 2016 yılı ocak ayı itibarıyla hesaplanan aylık tutarlarına zam yapılacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

HERKESİN GELİRİ ARTIYOR

Bu ay sadece emeklilerin ve memurların değil toplumun her kesiminin de gelirleri artıyor. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen tasarıyla polisten, öğrenciye askerden muhtara kadar herkesin maaşı artacak Hükümet, zam müjdelerini birbiri ardına hayata geçiriyor. Asgari ücretin net bin 300 liraya çıkmasından sonra, sadece işçilerin değil birçok meslek grubunun maaşlarına ve ödeneklerine zam geldi. Söz konusu yasa tasarıları da Meclis'te birer birer çıkmaya başladı. Üniversite öğrencilerinin bursları 400 liraya yükseltilirken muhtarlara da 350 liralık artış geldi. Polislerin ise emniyet hizmeti tazminatı yüzde 25 artırılırken maaşlara 480 lirayı bulan zamlar yansıyacak. Bunun yanında er ve erbaşların harçlıkları artarken polis ve astsubayların göstergelerinin yükseltilmesi de maaş ve emekli ikramiyelerine olumlu yansıyacak.

Haberin Devamı