Gazete Vatan Logo

100 günde bütün vaatler olacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ağbal, taşeron işçilerin kadroya alınması, emekli maaşlarının artması gibi seçim döneminde ne vaat ettilerse hepsini ilk 100 günde hayata geçireceklerini açıkladı.

100 günde bütün vaatler olacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal, seçim döneminde verdikleri sözleri ilk 100 gün içinde tutacaklarını söyledi. Ağbal, taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda 100 gün içinde yasal düzenlemenin yapılacağını belirterek, “Kişi 100 gün içinde, hangi işte çalışıyorsa kamuya alınacağını bilecek” dedi.

Naci Ağbal, AK Parti’nin, yoğun bir çalışmayla ilk 100 güne birçok şeyi sığdıracağını belirterek, gelir vergisi, vergi usul kanunu, kamu ihale kanunu tasarılarınınj hemen hemen bittiğini söyledi. İlk 100 günde yapacakları ikinci alanın seçim döneminde söyledikleri vaatler olduğuna işaret eden Ağbal, şöyle devam etti:

“Mesela emekli maaşlarında yapacağımız artışı kanunla yapacağız, gençlere, çiftçilerimize birtakım vaatlerimiz var. Seçim döneminde vaat olarak ne söylediysek, bunların hepsini ilk 100 günde hayata geçireceğiz. Bunlar için gerekli olan yasal çalışmayı bu süre içinde tamamlayacağız. Özellikle ücret artışları ve sosyal destekler, bunların hepsi ilk 100 günde realize edilecek. Taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda Bakanlar Kurulu kararı çalışmaları zaten bir noktaya gelmişti, hazır. Son bir kez üzerinden geçilir. Sonra da asıl işlerde çalışanların kadroya geçirilmesi için yasal düzenleme yapılması gerekiyor, bu olmadan kamuya alma imkanı yok. İlk 100 gün içinde bunun da yasal düzenlemesi yapılacak ama bu kişilerin müracaatı, bunların değerlendirilmesi ve kadroya alınmaları 100 gün içine yetişebilir veya yetişmeyebilir ama bunu bir yıl içinde olacak diye söylemiyorum. Yasa 100 gün içinde çıkar, uygulaması hemen başlar. Kişi 100 gün içinde, hangi işte çalışıyorsa kamuya alınacağını bilecek.”

Haberin Devamı

Yatırım yapma iştahı teşvikle desteklenecek

Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmalara da bu dönemde hız verileceğini vurgulayan Naci Ağbal, “Yatırımcı özellikle, yatırım döneminde teşvik ve desteklerin artırılmasını istiyor. Biz de yatırım döneminde, özellikle kısa vadede yatırımları cazip hale getirecek, yatırım iştahını destekleyecek bir takım özel destek ve teşvik programları getireceğiz. Seçim beyannamemiz de bunlar var, hükümet programımızda da olacak ama mutlaka bunları ilk 100 günde yapacağımız işlerin arasına koyacağız” dedi. Yatırımcıların özellikle yerel düzeyde yaşadığı bazı sıkıntıları ortadan kaldıracaklarını kaydeden Ağbal, yatırımcıların bazı belirsizliklerden ve uzun bürokrasiden hoşnut olmadığını, bu sorunlara da çözüm üreteceklerini bildirdi.

Haberin Devamı