Gazete Vatan Logo

100 bin kişi evsiz kaldı!

İtalya, pazar günü Perugia’da meydana gelen 6,6’lık büyük depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Başbakan Renzi, “Evsiz kalanlar otellere yerleştirilecek” dedi

100 bin kişi evsiz kaldı!

İtalya Perugia’da pazar sabahı meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde büyük bir şans eseri ölen olmadı ancak 25 bin kişi evsiz kaldı. Bu sayının hasarlı binaların tespit edilmesinin ardından 100 bin kişiye çıkma riskinin olduğu açıklandı.Depremin meydana geldiği bölgede zeminde 25 ile 70 santimetre arasında çökmeler tespit edildiği bildirildi. İtalya’nın orta kesiminde, başkent Roma’nın 180 kilometre kadar kuzeydoğusundaki Norcia’da, pazar sabahı yerel saatle 07.40’ta meydana gelen ve şu ana kadar hiç can kaybının yaşanmadığı, 20 kişinin yaralandığı 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrası bölgede, çok sayıda kişi evlerini terk etti.

Bölgede 26 ve 30 Ekim’de meydana gelen peş peşe depremler nedeniyle, yerel halkın son günleri sokakta geçirdiği kaydedilirken, depremin vurduğu bölgelerden Marche’nin bölgesel yönetim başkanı Luca Cerisicoli, “Yardıma muhtaç evsiz insan sayısının 25 binden 100 bine çıkma riski var” dedi.

DÜNYA BEŞİK GİBİ...

Kolombiya 5.4’le sallandı

İtalya’nın Perugia kentinde meydana gelen 6,6 büyüklüğünde depremin ardından bu kez de Kolombiya sarsıldı. Kolombiya Jeoloji Servisi, merkez üssü eyalet başkenti Nieva’nın 85 kilometre uzaklığındaki depremin yaklaşık 30 kilometre derinlikte kaydedildiğini açıkladı. Yerel saatle 19.20’de meydana gelen depremde ölen ya da yaralanan olmadı. Başkent Bogota’nın yanı sıra Meta, Cundinamarca, Santander, Quindio, Antioquia, Caldas ve Valle del Cauca bölgelerinde de hissedilen depremin ardından 5 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı meydana geldi.

Haberin Devamı

‘Yıkılan binaları yeniden yapacağız’

İTALYA Başbakanı Matteo Renzi, 6.6 büyüklüğündeki depremde can kaybının olmamasından teselli bulduklarını söyledi. Deprem nedeniyle programını iptal eden Başbakan Renzi, son sarsıntının, 1980’de güneydeki Irpinia’da meydana gelen ve 3 bin kişinin hayatına mal olan depremden bu yana kaydedilen en şiddetli deprem olduğunu belirtti. Renzi, “Zor bir dönemden geçiyoruz. 1980’den bu yana en şiddetli deprem. En şiddetli deprem olmasına rağmen can kaybımız yok. Tesellimiz, hiç kaybımızın olmamasıdır” dedi. Bakanlar kurulunu olağanüstü toplantıya çağıran Renzi, alınacak yeni önlemleri görüşeceklerini, bölgeye yapılacak yardım konusunda kaynak sıkıntısı olmadığını söyledi. Renzi, “Depremden etkilenen bölgeleri yeniden inşa edeceğiz. Bu konuda ne gerekiyorsa yapacağız. Evsiz kalanlar otellere yerleştirilecek. İtalya bunu nasıl yapacağını biliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı