Gazete Vatan Logo

10 yıl unutana fifti-fifti teklif

Dumankaya, konut pazarındaki durgunluğu da dikkate alarak tüketicilere Türkiye’de hiç denenmemiş bir model teklif etti. Konut bedelinin yarısını peşin veren tüketici, kalan yüzde 50’yi konutu 10 yıl boyunca unutursa ödemeyecek

10 yıl unutana fifti-fifti teklif

DUMANKAYA İnşaat, konut almak isteyenleri harekete geçirmek için yeni kampanya başlattı. Dumankaya, 3 projesinden ev alanlara, evin değerinin yüzde 50’sini ödememeyi teklif etti.

‘Fifti-Fifti’ adı verilen yeni modele göre, konut bedelinin yüzde 25’i ile yüzde 50’si aralığında bir miktarı peşinat olarak yatırılacak. Dumankaya’nın anlaşmalı olduğu ya da tüketicinin tercih edeceği finans kuruluşları üzerinden kredilendirilecek kalan yüzde elli için Dumankaya, 10 yıl süreyle getiri destek ödemesini gerçekleştirecek. Bu süre boyunca daire sahibine düzenli ödenecek getiri desteği ile konut kredisinin kalan yarısı da Dumankaya tarafından finanse edilmiş olacak. Evi 120 ay boyuncu Dumankaya’nın kendi şirketi ‘Pusula’ işletecek. Kiradan elde edilen gelir paylaşılacak. Fifti-Fifti modeli Halkalı’daki Dumankaya Miks ile Bahçeşehir’deki hi-Fit ve Flex projelerinde geçerli olacak.

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, modelin 300 daire için geçerli olacağını, talep gelirse diğer projelerinde de uyg ulayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Dünyada bu modelin uygulandığını, Türkiye’de ilk defa uygulanacağını ifade eden Dumankaya İnşaat Başkan Vekili Barış Dumankaya, “İsteyenler 2 yıl sonra hiçbir ceza ödemeden sistemden çıkabilir. 2 yıl içinde karar değiştirmeyenler ise 10 yıl bekleyecek” dedi. Modelin geçerli olduğu projelerde konut fiyatları 180 bin liradan başlıyor.

Dumankaya’nın ilk 8 ayda toplam 260 milyon lira ciro elde ettiğini belirten Uğur Dumankaya, şu bilgileri verdi: “Geçen yıl ilk 8 ay ciromuz 238 milyon liraydı, büyümeye devam ediyoruz. Bu yıl sonuna kadar hedefimiz 500 milyon lira. Yıl boyunca konut satışlarının yüzde 29’unu yabancılara yaptık. Evlerin yüzde 51’ini peşin, yüzde 29’unu kredili, yüzde 20’sini de şirket içi vadelendirme yoluyla sattık.”

Matematiği olan bir model

UĞUR Dumankaya “Bu yeni finansman sistemi üzerinde yoğun olarak çalışılmış, rasyonel ve matematiksel temeli olan bir model. Fifti-Fifti Modeli oldukça basit temellere dayanan ve tüketici ile bir araya geldiğimiz bir finansal kardeşlik projesi aslında” dedi.

Haberin Devamı