Gazete Vatan Logo
Magazin 10 yıl sonra hayal gitarıyla

10 yıl sonra hayal gitarıyla

10 yıl sonra hayal gitarıyla

“Bir Dilek Tut” derneğinin 12 Ekim’de İTÜ Maslak Arena’da gerçekleştireceği konserde maNga, söylediği şarkılarıyla çocuklara umut olacak. Hayati tehlike taşıyan hastalıklarla mücadele eden çocukların dileklerini gerçekleştiren “Bir Dilek Tut” derneğinin düzenlediği bu konserden elde edilecek gelir, çocukları hayallerine bir adım daha yaklaştıracak. Bu özel gecenin en büyük sürprizlerinden biri de; derneğin yıllar önce hayalini gerçekleştirdiği Barış’ın maNga ile sahneye çıkacak olması. Barış’ın hikayesini ise Bir Dilek Tut derneği şöyle anlatıyor:

“2005 yılında Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish Türkiye henüz 5 yaşında ve henüz toplamda 200 dilek bile gerçekleştirmemiş ve kurulma aşamasında. Hayati tehlike taşıyan hastalıklarla mücadele eden çocukların bir dileklerini yerine getiriyor ve onlara ve ailelerine umut, neşe ve hayata tutunma gücü veriyor. Barış bize başvurduğunda hayati tehlike taşıyan bir hastalığa sahip ve dileği daha önce hiç eline almadığı halde, bir elektrogitar sahibi olmak… O günü özel kılmak için gönüllülerimiz Haluk Levent ile görüşüyor. Haluk abisi elinde Fender gitarı ile Barış’ı evinde ziyaret ediyor. 10 yıl sonra ise Bir Dilek Tut Derneği, 2 bin dileği artık geride bırakmış. 15. yıl kutlamasına Barış’ı da çağırıyoruz. Barış işte bu özel gecede aynı gitarla sahnede maNga’ya eşlik ediyor olacak.”

Haberin Devamı

Hastalığı yendi ve müzik grubunu kurdu

Bir Dilek Tut derneğinin hayatını değiştirdiği çocuklardan biri olan Barış’a ilk gitarını Haluk Levent hediye etmişti. Bu umut dolu hikayenin üzerinden 10 yıl geçti ve Barış hastalığını yendi. Hatta bununla da kalmadı kendi müzik grubunu kurdu ve orada elektro gitar çalmaya başladı.