Gazete Vatan Logo

10 yaşında ama 60 santimetre 5 kilogram!

Bursa'nın İnegöl İlçesi’nde, milyonda bir görülen kemik deformasyonu hastalığına yakalanan, 10 yaşında olmasına rağmen 60 santimetre boyunda, 5 kilogram ağırlığında olan İlker Bayrak, getirildiği hastanenin bahçesinde ilgi gördü.

İnegöl İlçesi’nde, Adnan ve Elif Bayrak çiftinin tek çocuğu olan İlker Bayrak, prematüre olarak 850 gram ağırlığında dünyaya geldi.

Vücut gelişimi normal seyretmeyen İlker, Bursa’daki hastanelerde teşhis konulamaması üzerine Hacettepe Tıp Fakültesi’ne götürüldü. Burada yapılan tetkiklerde, İlker’e genellikle Amerika’da görülen ve dünyada milyonda bir doğumla birlikte görülen kemik deformasyonu hastalığı tanısı konuldu. Tedavisi devam eden ve öğrenimini evinde sürdüren İlker, 3’üncü sınıfına devam ediyor. Dün annesi Elif Bayrak’ın rahatsızlığı nedeniyle İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne babasıyla birlikte gelen İlker, oturduğu hastane kafeteryasında sağlık çalışanları ve vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı. Minik İlker’le fotoğraf çektirmek isteyenler birbirleriyle yarışırken, parmak çocuk olarak adlandırılan İlker de gördüğü ilgiden memnun oldu.

İlker’le yaşamanın çok güzel olduğunu söyleyen baba Adnan Bayrak, "İlker’le çok güzel vakit geçiriyoruz. İlkokul 3’üncü sınıf eğitimini evimizde alıyor. Onu çok seviyoruz. Boyu 60 santim, kilosu ise 5, İlker’i İnegöl’de tanımayan yok. İnsanlarla çok rahat diyalog kurabiliyor" diye konuştu.

Haberin Devamı