Gazete Vatan Logo

10 sene sonra AKP ortadan kalkacak, Türkiye sağlam yerde olacak

Ruhat Mengi'yle Her Açıdan bu hafta AKP'yi masaya yatırdı

Türkiye'nin en çok izlenen haber tartışma programlarından biri olan Ruhat Mengi'yle Her Açıdan'nın bu haftaki konukları: HYP Genel Başkanı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, Anavatan Partisi Genel Başkan Yrd. Doç Dr. Niyazi Kahveci, Uluslararası Dinler Uzmanı Yazar Aytunç Altındal ve Galatasaray Üniversitesi Ceza Hukuku Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Kocasakal oldu.

BAŞBAKAN'IN ÇOCUKLUK ARKADAŞI ANAVATAN PARTİSİ GENEL BAŞKAN YRD. DOÇ DR. NİYAZİ KAHVECİ, ERDOĞAN İÇİN NEDEN DESPOT DEDİ?

NİYAZİ KAHVECİ: 'BAŞBAKAN İSLAMİST'

Başbakan'ın çocukluk arkadaşı olan Anavatan Partisi Genel Başkan Yrd. Doç Dr. Niyazi Kahveci, programın ilk dakikalarında yaptığı yorumlarla herkesi şaşırttı. Erdoğan'ı yakından tanıyan kişilerden biri olan Kahveci'nin, arkadaşı için sarf ettiği cümleler, eski dost şu an ki rakibi Başbakan'ı kızdıracağa benziyor. Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Niyazi Kahveci " Recep Tayyip Erdoğan'ı kişilik olarak analiz ettiğimde, tipik bir diktatör, despot, otokrat bir adam ortaya çıkıyor. Tayyip Bey toplumu tanımıyor. İslamist bir Paradigmaya sahip. İslamizm dini dinden başka her türlü amaç için kullanmaktır. Siyasi, ekonomik, hukuksal, kültürel, ideolojik amaçlarla dini kullanmaya dincilik deniyor. Eğer İslam adına yapılıyorsa İslamizm deniyor, bunu yapanlara da islamist deniyor. İslamist zihniyet yani AKP başta olduğu sürece AB, Türkiye'yi üye yapmayacaktır. Devletin, milletin parasıyla kapitalist duruma geçtiler.'"yorumunda bulundu.

AKP NASIL BAŞA GELDİ? 'ERDOĞAN'IN DIŞI DOLU, İÇİ BOŞ'

Yaşar Nuri Öztürk de Niyazi Kahveci'nin sözlerine katılarak, 'AKP kariyerini efelik edebiyatı ve Atatürk'e sataşmayla yapmış. Batı da Erdoğan'ı bu özellikleriyle fark etmiş. Eğer Batı kendi ülke özelliklerine göre birini arasa, Erdoğan'a 5.000 senede sıra gelirdi. Ama kullanacağı adam aramış. Fotoğrafı güzel ama içi boş adam aramış. Fakat Türkiye'de asıl çürüme halktadır. Bekir Coşkun'un bir tespiti vardı. Demişti ki 'Bugün Türkiye'deki dramın sebebi şu. Türkiye seçenlerle seçilenlerin suç ortaklığını yaşıyor.' dedi. Ülkeyi çok iyi manevralarla millet olmaktan çıkardılar. Burada kazanan içeride Damat Ferit mirasına konanlar, dışarıda da Türkiye'den istediğini kazanamayanlar kazanıyor.' sözlerini sarf etti.

AYTUNÇ ALTINDAL: 'TÜRKİYE'YE IRKÇILIĞI AKP Mİ SOKTU?'

Uluslararası Dinler Uzmanı Yazar Aytunç Altındal ise, ABD raporlarında belirtilen Türkiye'nin Batı'dan kopup, Ortadoğu'ya yönelmesiyle ilgili 'Türkiye'de antisemitizm başlattılar. Hangi anlamda bunlar İran'da Araplardan intikal ettirilen Siyonizm kavramını ırkçılık diye konuşmaya başladılar. Arap milliyetçiliğinin bir unsuru olan antisiyonizmi ırkçılık olarak görüp, Yahudi'ler ırkçıdır deyip, Türkiye'ye intikal ettirdiler. Antisemitizm'i bulan kişi bir Vılhelm Marr diye Alman bir yazar. Marr'ın gördüğü antisemitizmin içinde Yahudi, Araplar ve Türkler de var. Siyonizm içinde doğrudan doğruya Atavizm dediğimiz ceddiyetçilik demek. Yani Atalarım ne dediyse ben onu yaparım, Atalarımın hakkı neyse ben onu isterim demek. Mesela İsrail BM tarafından devlet yapıldı. Hatta Türkiye'ye kadar uzatıyor işi. Siyonizm'i ırkçılık diye Türkiye'ye sokanlar İranlı Mollaların düşüncesidir. Bizde de 'Kravatlı Molla'lar var. Diyorlar ki İsrail ırkçıdır, Siyonist diye ırkçı diyorlar. İsrail'i ırkçı gördüğümüz zaman Türkiye'de hiç olmayan ırkçılığı içeri sokmuş olursunuz. AKP, Türkiye'de var olmayan Yahudi düşmanlığını, Arap formülüne göre getirip başlattı. İsrail Türkiye'yi, Erdoğan'ı destekliyordu ama sonra İsrail bu kararından vazgeçti.

'10 SENE SONRA AKP ORTADAN KALKACAK, TÜRKİYE SAĞLAM YERLERDE OLACAK' 5 SENE SONRA AKP SOKAKLARDA SÜRÜNECEK

Ruhat Mengi'nin, ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Mark Paris Erdoğan'ı desteklemişti. Şimdi ne oldu da bu desteği Başbakan'ın üzerinden çekti? sorusuna Aytunç Altındal şu cevabı verdi. 'Bush yönetimiyle ılımlı İslam uyuşuyordu. 10 sene sonra AB diye bir olay kalmayacak. Ama İslamizm ile yapılan siyaset bitmiş durumda. Erdoğan'ın getirdiği anlayış son buldu, limon gibi sıkıp çöpe attılar. Türkiye 10 yıl sonra çok sağlam yerlerde olacak. 10 sene sonra AKP ortada olmayacak.

TÜRKİYE'DE YARGI KUŞATMA ALTINDA MI?

Galatasaray Üniversitesi Ceza Hukuku Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Kocasakal ise programda 'Türkiye hızla hukuktan uzaklaşıyor, anayasadan anlamayan kişiler hukuktan bahsediyor. Washington Enstitute ve ABD İnsan Hakları Raporu'nda belirtilen, Türkiye'nin Ortadoğu'ya yüz çevirmesiyle ilgili en son konuşacak, rapor hazırlayacak ülke ABD'dir. Afganistan'ı, Irak'ı işgal eden ABD'nin bu konuda konuşma hakkı yoktur. Amerika'nın 80 yıl önce dayatamadığı Sevr'i modern olarak, kimsenin ruhu duymadan uygulamaya çalışıyorlar. Atatürk'ün resminin indirilmesini istemeleri ne demek? AB Kopenhag Kriterleri'nin en önemli özelliği yargı bağımsızlığıdır. Nobel Ödülü alıp, yargılanan yazarımızın davasıyla ilgili telkin ve önerilerde bulunmadılar mı? ABD 'Ergenekon örgütü üyelerinin yargılanmasından memnuniyet duyuyoruz' diyor. Bu ne demek? 'Yetkilileri soruşturmayı sürdürmeye davet ediyoruz?' diyorlar. Yetkililer dediği herhalde hükümet ya da hukuk. Bu da çok vahim. Şu andaki yasama fetişizminin gittiği yol diktatörlüktür. Türkiye'de yasama fetişizmi yaşanıyor. Halkın yanıltıldığı bir nokta daha var. Yasama, yürütme, yargı. Üçü de bir düzlem üzerinde değildir. Hukuk devleti: her şeyin hukuka uygun bir şekilde geliştiği aykırı durumlarda da yargının devreye girip müdahale ettiği, yargının verdiği kararlarında da herkes tarafından istisnasız uygulandığı bir devlettir. Anayasa Mahkemesi kararları küfürlere neden oldu. En çok eleştirilmesi gereken kişiler, kendilerine liberal, ikinci cumhuriyetçi diyenler.Onların siyaseti eleştirdiğini gördünüz mü? Ortada bir rejim sorunu var. 'Türkiye bağırsaklarını temizliyor' sözünün altında 80 yıllık cumhuriyete karşı kesimler kinini kusuyor. Ve karşı devrim gerçekleşmek üzere veya gerçekleşti.

YSK'nın kararlarına karşı muhalefet yapmak hapis cezası gerektiriyor. Seçmenin oyunu etkilemek, hediye dağıtmak, beyanlarda bulunmak, cezayı gerektiriyor. Böyle bir soruşturmanın başlaması halinde genel hükümlere göre dokunulmazlık devreye girmeyip doğrudan doğruya kişinin yakasına yapışıyor. Ama yapılmıyor çünkü bu yargının bağımsızlığıyla ilgili. En son adım anayasanın ilk dört maddesiyle oynama hevesleri.

ANAVATAN PARTİSİ GENEL BAŞKAN YRD. DOÇ DR. NİYAZİ KAHVECİ: 'DİNE KARŞI HAREKET EDENLERİ CEZALANDIRACAK BİR MAKAM KURALIM'

Anavatan Partisi Genel Başkan Yrd. Doç Dr. Niyazi Kahveci 'Dinin içini boşalttılar, maneviyatsız bir din var ortada, din diye bir şey kalmadı ortada. Dini laiklikle değil ancak dinle korursunuz.

Dinini yaşamak isteyen her kişinin hareketini takip edecek, kontrol edecek, islama karşı bir hareketin yapıldığında da islama göre cezasını verecek bir makam kuralım.

Aytunç Altındal: Bu bir hilafet.

Niyazi Kahveci: Hayır hilafet değil. Hırsızlıkların önünü keselim.

SUUD KRALI ABDULLAH 41 YIL ARADAN SONRA NEDEN TÜRKİYE'YE GELDİ?

Anavatan Partisi Genel Başkan Yrd. Doç Dr. Niyazi Kahveci: Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı oluşunu Ankara'da bir otelde kutladı, Köşk'e gitmedi. 50 yıldır bu kesimi destekliyorlar. Ve dediler ki 'Bütün kaleleri düşürdük.' Türkiye'de laikliktir onların derdi. Laikliğin oturmaması, laikliğin oturması orta vadede bütün planlarının yok olması demektir. 41 yıl sonra 2006 yılında AKP hükümeti zamanı geldi. İlk destek verdikleri Erbakan'dı. Ve dediler ki dünyaya, 'Bizim Türkiye ile aramızda büyük bir mücadele vardı. Bu mücadeleyi biz kazandık ama makam sınıfında biz kazandık. O yüzden cumhurbaşkanı ile bir otelde görüşüyorum.' Türkiye'de laiklik olduğu için hala laikliğin temsilcisi cumhurbaşkanlığı olduğu için oraya gitmediler.'

RECEP TAYYİP ERDOĞAN NASIL BİR DEĞİŞİM GEÇİRDİ?

ABDULLAH GÜL ARAP İSLAMİSTİ Mİ?


Anavatan Partisi Genel Başkan Yrd. Doç Dr. Niyazi Kahveci: 'Bütün islamist hareketler İmam Hatiplileri sevmezler. Tayyip Bey de oraya montedir. Tayyip Bey onlar kadar da islamist değildi. Namaza gitmeyenleri haysiyet divanına verirdik. Devlet düşmanını kendisi büyütmüştür. Türkiye'de imam hatiplilerden korkuyorlar ama islamistlerde imam hatipli yoktur. Hanifi-sünni felsefesini okuyanlar islamist olamaz. Tayyip Bey pek uymuyor oraya ama Başbakan olma hırsı vardı. İslamistler içinde Kuzey-Güney gruplar vardır. Abdullah Bey Güney, Tayyip Bey Kuzey'in mensubudur. Arap olan olmayan islamistler vardır. Abdullah bey Arap islamist'tir. İmam Hatip'lilerden islamist değil, Müslüman olur.

Şu anki AKP'yi İslamiyet'le yan yana getirmek mümkün değil. Bizim dinimiz mütevazilikten yana. Ama şimdi bayanların altında koskoca jeepler, yüzler rengarenk, başlarda Versace eşarplar, parmaklarda yüzükler, elbiselerde pırlantalar bunların islamla alakası yok. Bunlar burjuva bile değil bunlar, lumpen burjuva yani paçavra burjuvaları.

'KUR'AN'DA LAİKLİK TALEBİ VARDIR' SÖZÜ NEYİ İFADE EDİYOR?

Yaşar Nuri Öztürk:

'Türkiye'de en büyük kaybı dindarlar hanesinden dincilik hanesine aktarma yapıyorlar. Dindarlık ve dincilik arasındaki farkı görmek lazım. Dindarlık: 'Dini daha iyi insan olmak ve yaşamak için Allah'ın rızasını kazanmak için yaşamak' demektir. Dindarlık insan arasındaki ölçüm göstermez.

Dincilik: 'Dinin değerlerini maske olarak kullanmak demektir.' Kur'andaki laiklik talebine gelince, laiklik ile islamın çelişkisi var mıdır? İki yüzlülük laik geçinenlerde de var. Brir çıktı dedi ki Laiklik ile İslam arasında fark vardır. Laik olan Müslüman olamaz. Böyle bir şey olamaz. Laiklik ile İslam çelişik değildir. Kur'an'ın laiklik talebi var. Laikliliğin hedefleri ile Kur'anın hedefleri birebirdir, aynıdır. Mesela Kur'an-ı Kerim insanların Allah'a yönetiminde Allah'a vekaleten yönetimi kapatmıştır, Peygamberliği sona erdirerek. Hz. Muhammed'e Allah'ın vekili değilsin diyor. Hiçbir Peygamberin, Peygamberliği kullanarak yönetemezsin diyor. Toplumu yönetecekse toplumdan izin alacaktır. Bu da Şura'dır. Yönetenle yönetilen birbirini kontrol edecektir. Kur'an toplumu, kutsal Allah adına yönetemezsiniz diyor. Toplum vekalet verecek o vekaleti alanlar toplumu yönetecek. Kanunları o vekaletle o toplum adına verecektir. Dünyevileşme talebi Kur'anın açık taleplerinden biridir. Laik demek Ruhban sınıfına mensup olmayan demek.

CHP REZİL KEPAZE OLDU, ÇUKURUN DİBİNE GİRDİ

Yaşar Nuri Öztürk: 'Ben CHP zamanında laiklik ile islam arasında çelişki olup olmadığını yazdığım da bana teşekkür ettiler. CHP şimdi çarşaftan medet umuyor. CHP rezil kepaze oldu, çukurun dibine kadar girdiler.'

Haberin Devamı