Gazete Vatan Logo

Ölü sayısı 612'yi geçti!

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi (Euro-Mid), İsrail'in Gazze'deki saldırılarında 10 sağlık merkezi ve 45 caminin vurulduğunu bildirdi.

İsrail'in Gazze'deki saldırılarında 10 sağlık merkezi ve 45 camii vuruldu. 8 Temmuz'dan bu yana yaşanan savaşta ölen Filistinlilerin sayısı 612'yi geçti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik kara saldırısı ve bombardıman devam ediyor. 8 Temmuz'dan bu yana süren saldırılarda ölen Filistinli sayısı 612'ye, yaralı Filistinli sayısıysa 3 bin 606'ya yükseldi. Ölen Filistinliler arasında 154 çocuk bulunuyor. İsrail, Gazze’nin Şeyh Rıdvan bölgesinde eski başbakan yardımcısı Ziyad Zaza’ya ait bir evi de bombaladı. İsrail ordusu pazar günü sokak ortasında sivilleri katlettiği Şecaiyye'deki bombardıman da sürdürüyor. Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde İsrail uçakları bir camiyi hedef aldı. Saldırıda cami büyük hasar gördü. Gazze'de diğer iki cami de İsrail ordusunun hedefi oldu. İsrailli üst düzey bir hükümet yetkilisi İsrai'in tüm tünelleri yok etmeden saldırılarını durdurmayacağını söyledi.