Gazete Vatan Logo

10 Ocak 2020 Cuma namazı saat kaçta? Cuma vakti ne zaman? Saat kaçta kılınacak?

10 Ocak 2020 Cuma saati kaçta? Cuma namaz vakti ne zaman? Namaz saat kaçta kılınacak? İstanbul’da Cuma bugün saat kaçta? soruları internette sıkça araştırılıyor. İşte merak edilenler…

10 Ocak 2020 Cuma namazı saat kaçta? Cuma vakti ne zaman? Saat kaçta kılınacak?

Cuma namaz ibadetlerini gerçekleştirmek isteyen yurdun dört bir yanındaki inançlı vatandaşlarımız Cuma namazı saat kaçta sorusunun cevabını arıyor. Cuma namazı saatini sizler için derledik. Peki 10 Ocak 2020 Cuma saati kaçta? Cuma namaz vakti ne zaman? Namaz saat kaçta kılınacak? İstanbul’da Cuma bugün saat kaçta? İşte cevaplar…

10 OCAK 2020 CUMA NAMAZI SAATİ KAÇTA?

Müslümanlar için önemi büyük olan bir cuma günü daha geldi. 10 Ocak 2020 Cuma günü namaz vakitlerini araştıran milyonlarca vatandaş bugün camileri dolduracak.

10 OCAK CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

İstanbul'da cuma ezanı saat 13:16'da okunacak. Cuma namazı, bu hafta da yurt genelinde ve İslam aleminde camilerde cemaatle birlikte kılınacak.

CUMA NAMAZI VAKİTLERİ NE?

İstanbul: 13:16

Ankara: 13:01

İzmir: 13:24

Bursa: 13:16

Edirne: 13:26

Eskişehir: 13:10

Samsun: 12:47

Trabzon: 12:33

Hakkari: 12:17

Van: 12:19

Diyarbakır: 12:31

Tunceli: 12:34

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR? CUMA NAMAZI KAÇ REKATTIR?

İşte Cuma namazı kılınışı:

Öncelikle "Niyet ettim Allah rızası için Cuma namazının 2 rekat farzını kılmaya. Uydum hazır olan imama." diye niyet ederiz. Daha sonra "Allahu Ekber" diyerek Tekbir getiririz ve namaza başlarız.

Haberin Devamı

Tekbirden sonra elleri bağlarız ve sessizce Sübhaneke okuruz. Sübhaneke'den sonra bir şey okumayız ve imamı dinleriz.

İmam sureleri bitirdikten sonra "Allahu Ekber" diyerek rükuya gideriz. Rüku'da 3 kere "Sübhane Rabbiye'l-Azim" der ve doğruluruz. Doğrulurken "Semi Allahu li-men hamideh", tam doğrulunca ise "Rabbena leke'l hamd" deriz.

Daha sonra "Allahu Ekber" diyerek secdeye gideriz. Secdede 3 kere "Sübhane rabbiyel-a 'ala" deriz. "Allahu Ekber" diyerek dizlerimizin üzerinde otururuz. Tekrar "Allahu Ekber" dedikten sonra yine secdeye gideriz ve 3 kere "Sübhane rabbiyel-a 'la" deriz.

"Allahu Ekber" diyerek secdeden ayağa kalkarız ve ikinci rekata başlarız. Ayağa kalktıktan sonra ellerimizi bağlarız ve hiçbir şey okumadan imamı dinleriz.

İmam sureleri bitirdikten sonra "Allahu Ekber" diyerek rükûya gideriz. Rüku'da 3 kere "Sübhane Rabbiye'l-Azim" der ve doğruluruz. Doğrulurken "Semi Allahu li-men hamideh", tam doğrulunca ise "Rabbena leke'l hamd" deriz.

Haberin Devamı

Daha sonra "Allahu Ekber" diyerek secdeye gideriz. Secdede 3 kere "Sübhane rabbiyel-a 'ala" deriz. "Allahu Ekber" diyerek dizlerimizin üzerinde otururuz. Tekrar "Allahu Ekber" dedikten sonra yine secdeye gideriz ve 3 kere "Sübhane rabbiyel-a 'la" deriz.

Secdeden kalkarken "Allahu Ekber" diyerek Tahiyyata otururuz ve Ettehiyyatü, Allahumme Salli, Allahumme Barik ve Rabbena dualarını okuruz. Dualar bittikten sonra imamla birlikte önce yüzümüzü sağa çevirir "Es selamu aleyküm ve rahmet'ullah" der selam veririz. Aynı şekilde sola da selam verdikten sonra Cuma namazının farzı tamamlanmış olur.

CUMA NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Cuma namazı dört rekât ilk sünnet, iki rekât farz ve dört rekât son sünnet olmak üzere on rekâttır. Cuma günü camide öğle namazı vaktinde cemaatle kılınır.

Önce ilk sünnet tıpkı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sünnetin ardından imam-hatip minbere çıkarak oturur. Müezzin, iç ezanı okur. Ezandan sonra imam-hatip kalkarak iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dinî konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar. Hutbe okunduktan sonra imam-hatip minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekât Cuma namazı kıldırır. İmam-hatip, Cuma namazının farzına ve cemaate imam olmaya, cemaat de Cuma namazına niyet eder. Tıpkı cemaatle kılınan sabah namazı gibi iki rekât Cumanın farzı kılınır.

Haberin Devamı

Cuma namazında imam-hatip, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur. Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, cumanın son sünneti kılınır. Bu sünnet, öğlenin ilk sünneti gibi kılınır. Böylece Cuma namazı tamamlanmış olur.

İL İL CUMA NAMAZI VAKİTLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...