Gazete Vatan Logo

10 milyarlık rekor

Turkcell, 2018’in ilk 6 ayında 9.9 milyar lira gelirle tüm zamanların rekorunu kırdı. CEO Terzioğlu, büyüme hedeflerini % 16’dan % 18’e revize ettiklerini açıkladı.

10 milyarlık rekor

Turkcell, 2018’in ilk 6 ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket bu dönemde 9 milyar 867 milyon lira ile tüm zamanların en büyük 6 aylık gelirini elde ederken 4 milyar 156 milyon lira da FAVÖK’e ulaştı. Turkcell, elde ettiği rekor gelirle yatırımcısının yüzünü güldürürken bu dönemde liradaki değer kaybı net kârı önemli ölçüde eritti. Geçen yıl ilk 6 ayda 1.16 milyar lira net kâr açıklayan şirketin bu dönemdeki net kârı 916 milyon lira oldu.

Data uçurdu

Analistlere göre, Turkcell’in bu dönemde gelirlerde yüzde 18.3, FAVÖK’te de yüzde 46’lık rekor büyümesinin nedeni temel olarak 4.5G servisleri ile artan data kullanımı, dijital servislerin kullanımındaki artış, Türkiye’de genişleyen abone bazı ve yükselen faturalı abone oranı, mobil ve sabit tarafta artan çoklu oyun abone payından kaynaklandı. Turkcell uygulamaları 106 milyon indirme rakamını geçerken, Turkcell, kurumsal şirket ve kamudaki dijital entegrasyon hizmetlerinde 500 proje sayısını aştı.

5 milyon aşıldı

BiP, fizy ve lifebox’ın ardından Dergilik, Yaani ve Paycell’de de 5’er milyon barajları aşıldı. İndirilme rakamı 6.5 milyona ulaşan Dergilik’te aylık okunan yayın sayısı 5 milyonu aşarken, platforma 800 aşkın yabancı yayın da eklendi. Türkiye’nin arama motoru Yaani’nin indirilme sayısı da 5 milyonu aştı. Ödeme platformu Paycell’de kayıtlı kart sayısı 1.6 milyona ulaştı, mobil ödeme kullanıcılarının sayısı 5 milyonu geçti.

Haberin Devamı

‘Hadi’den para kazanamadım’

Turkcell’in bilgi yarışması uygulaması Hadi’de aynı anda yüz binlerce insanı bir araya getirdiklerini söyleyen Kaan Terzioğlu, “Hadi çok güzel gidiyor. Bu tarz uygulamalar ile bir operatör olarak kullanıcı ile daha fazla iletişim kuruyoruz. İnsanların inanılmaz bir ilgisi var. Ben de her yarışmaya katılıyorum ama henüz finale kalamadım. Hiç para kazanamadım” diye konuştu.

% 7 prim

Açıklanan finansal sonuçların Turkcell yatırımcıları tarafından çok olumlu karşılandığını söyleyen Kaan Terzioğlu, “Sonuçlarla birlikte New York Borsası’nda işlem gören hisselerimiz yüzde 7 prim yaptı. Bilançomuzda finans ve enerji sektöründeki yatırımlarımız payı gittikçe artıyor. Bunların her biri çok değerli yatırımlar haline gelecek” dedi.

Haberin Devamı

Turkcell oyuna giriyor

TURKCELL olarak yıl sonu için büyüme öngörüsünü yüzde 16’dan yüzde 18’e çıkardıklarını belirten Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu, “Dijital operatör olarak bundan sonraki stratejimizi de bu yöne kurguladık. Kendimize çok niş bir alan bulduk. Zaten yazılım ihraç ediyorduk ama şimdi gözümüz oyun sektöründe. Elimizdeki dijital servisler için 60 yabancı operatörle görüşme halindeyiz. Yazılım mühendislerimiz çalışmaya başladı” dedi.