Gazete Vatan Logo

10 milyar lira ciro için ‘altın günü’ yapacak!

10 milyar lira ciro için ‘altın günü’ yapacak!

İTO’nun direksiyona geçtiği İstanbul Shopping Fest, 6 Haziran’da Boğaz’da su gösterisiyle başlayacak. Altın, elektronik, kozmetik gibi özel günlerle en az 10 milyar TL ciro hedefleniyor.

İstanbul Shopping Fest’in (İSF) dördüncüsü 7-29 Haziran 2014 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek. 6 Haziran gecesi Ortaköy’de Water Rockets adlı yabancı bir grubun Boğaz’da yapacağı su gösterisiyle başlayacak festivalin açılış gecesine özel olarak gece yarısına kadar açık olacak Mall Of İstanbul’da konser ve yabancı gösteri gruplarının şovları gerçekleştirilecek. Gece boyunca Mall Of İstanbul’daki mağazalarda ‘sansasyonel’ olarak nitelendirilen ve daha önce hiç yapılmamış indirimler sunulacak.

Kapalıçarşı sürprizi

İstanbul Shopping Fest kapanış partisi ise 28 Haziran’da Vialand’de sahura kadar sürecek etkinliklerle yapılacak.


Bu yıl festivalin direksiyonuna geçen İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, festivali İstanbul ticaret hayatının her katmamına yayacaklarını söyledi. İstanbul Shopping Fest Genel Müdürü Füsun Tavus ile birlikte festival hakkında bilgi veren İbrahim Çağlar, “Geçmişte İSF sadece perakendeciye, AVM’lere yarıyor diye eleştiriliyordu. Biz simitçiden taksiciye, lokantadan hamamcıya her katmanı ekledik. Bu şekilde ekonominin her bacağına katkı sağlayacak bir etkinlik olacak” dedi.

553 yıllık tarihiyle dünyanın en eski ve büyük AVM olan Kapalıçarşı’nın da festivale katıldığını kaydeden Çağlar, 12 Haziran’da da İstanbul’daki tüm kuyum ve mücevherat markalarının katılacağı Altın Günü düzenleneceğini belirtti. Altın Günü’nde belirlenecek bir üründe tek fiyat uygulanacağını anlatan Çağlar, aynı gün Kapalıçarşı’nın ilk kez akşam 22.00’ye kadar açık kalacağını vurguladı.

1.1 milyon turist hedefi

Festivalden beklentilerine de değinen İbrahim Çağlar, “Geçen yıl 8 milyar 250 milyon ciro yapıldı. 958 bin yabancı turist geldi. Bu yıl minimum 10 milyar lira ciro hedefimiz var. Turist sayısının ise 1.1 milyonu bulmasını arzu ediyoruz. Önümüzdeki yıl festivali Ramazan etkinlikleriyle destekleyeceğiz” diye konuştu.

Gerekirse 500 taksi koyarız!

Festival için bir bütçe belirlemediklerini anlatan İbrahim Çağlar, her harcamayı yapacaklarını anlattı. Çağlar, özellikle taksi konusuna önem vereceklerini belirterek, “Turiste sorun çıkarırlarsa gerekirse havaalanının taksi işletmesine talip oluruz, koyarız 500 taksi çözeriz sorunu” dedi.

THY’den şanslı yolcu sürprizi

- İSF kapsamında birçok özel gün düzenlenecek. 10 Haziran’da Evini Güzelleştir günü, 17 Haziran’da Teknoloji günü, 19 Haziran’da Çanta ve Ayakkabı günü, 24 Haziran’da Kozmetik Kişisel Bakım günü, 26 Haziran’da ise Jean günü ile çok özel fiyat avantajları sunulacak.

- THY ile süren görüşmeler kapsamında ise şanslı yolcu uygulaması hayata geçirilecek. Festivalin ilk günü gelecek her uçakta bir koltuk numarası belirlenecek ve o koltuktaki yolcuya hediye çeki verilecek. Bu şekilde 500 civarında hediye çeki verileceği hesaplanıyor.

- Otel ve seyahat acenteleri festival dönemine özel tatil paketleri hazırlıyor.

Osmanbey bu kez içeri satacak

SATIŞLARININ yüzde 90’ı yurtdışı ihracat olan Osmanbey tekstil pazarı, ilk kez ‘Osmanbey Weekend’ etkinliği ile İSF’ye özel perakende satış yapacak. OTİAD işbirliği ile yapılacak bu etkinlikte 2 gün boyunca indirimli alışveriş olacak. Laleli ve Merter ile de benzer bir etkinlik için görüşmeler sürüyor.

Haberin Devamı