Gazete Vatan Logo

10 liraya 10 yıl hapis!

Karınları aç olduğu için iki minibüsten 10 lira çalan iki gence, savcı 10 yıl hapis istedi. Ancak hakim ceza verilmemesine karar verdi.

İstanbul Kağıthane’de yaşayan 18 yaşındaki V.D., arkadaşı Ö.İ. (16) ile birlikte dolaşmaya çıktı. İddiaya göre karınları açtı ancak hiç paraları yoktu. Bu sırada park halinde bulunan iki minibüsün camlarını açık gören iki genç, toplam 10 TL bozuk para alarak araçtan çıktı. İki arkadaş minibüs sahipleri tarafından fark edilince kaçmak isterken yakalandı. Minibüs sahipleri M.Ç. ve K.Ç’nin şikayeti üzerine savcılık V.D. hakkında yaptığı soruşturma sonucunda “Kilitlemek Suretiyle Muhafaza Altına Alınan Eşya Hakkında Hırsızlık” suçundan iki kez cezalandırılması istemiyle 10 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı. Savcılık diğer sanık Ö.İ. hakkında ise yaşının küçük olması nedeniyle dosyayı ayırarak çocuk mahkemesine gönderdi.

‘Karnımız çok açtı’

Hakkında dava açılan V.D., mahkemedeki savunmasında suçlamayı kabul ederek arkadaşı ile birlikte karınlarının çok aç olduğu için parayı aldıklarını, pişman olduklarını söyledi. Mahkemede ifade veren minibüsçüler şikayetçi olmadıklarını söyledi. Yapılan yargılama sonucunda hakim, sanığın her ne kadar atılı suçlamayı kabul etse de, cebinde bozuk para niteliğinde toplam 10 TL bulunması ve suçun işlenişindeki özellikler ve suça konu paranın miktarı göz önüne alındığında ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

Haberin Devamı