Gazete Vatan Logo

10 kız çocuğunu bıçak zoruyla merdiven altına götürüp...

Bahçelievler’de 2007-2011 yılları arasında 6 ile 13 yaşları arasındaki 10 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan tutuklu sanık Doğan Dizdar, 4 yıl süren yargılama sonucunda 183 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İYİ HALLE CEZASI 151 YIL 8 AYA DÜŞTÜ

1 kez "Nitelikli cinsel istismar", 9 kez "Ruh sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel istismar", 9 kez "Hürriyeti tahdit" ve iki kez de "Özel hayatın gizliliği" suçlarından toplam 183 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan Dizdar’ın cezasından 31 yıl 5 ay "İyi hal" indirimi yapıldı. "İyi hal" indiriminden sonra cezası 151 yıl 8 aya düşürüldü.

BIÇAK ZORUYLA MERDİVEN ALTI YADA BODRUMLARA GÖTÜRÜYORDU

Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Doğan Dizdar ile avukatı katıldı.

Bir önceki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı Rıfat Ertürkmen, Doğan Dizdar’ın 2007-2011 yılları arasında sokakta tek başına oynayan 15 yaşın altındaki 10 kız çocuğunu, boğazına bıçak dayayarak merdiven boşluklarına ya da bodrum katlarına götürdüğünü belirterek, "Nitelikli cinsel istismar, "Hürriyeti tahdit" suçlarından ayrı ayrı 10’ar kez cezalandırılmasını istedi. Savcı Ertürkmen ayrıca, sanık Dizdar’ın iki mağdura karşı işlediği cinsel istismar suçlarını cep telefonuyla kayıt altına aldığını belirterek, iki kez de "Özel hayatın gizliliği" suçundan da cezalandırılmasını istemişti.

Haberin Devamı

Dün görülen karar duruşmasında mahkeme Başkanı Ferşat Aydın’ın son sözlerini sorduğu sanık Dizdar, "Mahkemenin vereceği cezaya razıyım. Ancak lehe olan hükümlerin uygulanmasını istiyorum. Ceza verilecek ise hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasını talep ederim. Tutukluluğumun devamı hususunda bir şey demiyorum" şeklinde konuştu.

151 YIL 8 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın Dizdar’ın E.A.’ya karşı "Nitelikli cinsel istismar" suçunu işlediğine karar vererek bu suçtan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, sanığın E.Ş., B.A., S.U., E.Y., F. S.G., S.Ü. ve M.Y.’ye karşı "Ruh sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel istismar" ve "Hürriyeti tahdit" suçlarını işlediğine hükmederek, bu suçlar için sanığa toplam 111 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

Mahkeme ayrıca sanığın mağdureler R.U. ve B.A.’ya karşı "Ruh sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel istismar", "Hürriyeti tahdit" ve "Özel hayatın gizliliği" suçlarını işlediğini hatırlatarak, bu suçlardan sanığa toplam 34 yıl 11 ay hapis cezası verdi. Dizdar’ın aldığı toplam ceza miktarı 151 yıl 8 ay.

İYİ HALDEN 31 YIL 5 AY İNDİRİM YAPTI

1 kez "Nitelikli cinsel istismar", 9 kez "Ruh sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel istismar", 9 kez "Hürriyeti tahdit", 2 kez de "Özel hayatın gizliliği" suçlarından suçlu bulduğu Dizdar hakkında, Türk Ceza Kanunu’nun 62. maddesi 1. bendinde düzenlenen "İyi hal" indirimine gitti. "İyi hal" indirimi uygulanmadan verilen cezaların toplam tutarı 183 yıl 1 aya iken , indirim sonrası verilen ceza toplamı 151 yıl 8 aya düştü. Böylece Dizdar, 31 yıl 8 ay "İyi hal" indiriminden faydalanmış oldu.

Haberin Devamı

OLAYIN GEÇMİŞİ...'İNTİKAM İÇİN YAPTIM’

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Bahçelievler’de 2007 yılından itibaren küçük yaştaki kızlara cinsel saldırıda bulunan Doğan Dizdar’ın, 13 Eylül 2011 tarihinde Bahçelievler’de bir apartmanın bodrum katında küçük bir kıza cinsel istismarda bulunurken mahalle sakinlerinin durumu fark etmesi ile yakalandığı belirtildi. İddianamede Dizdar’ın 6 ile 13 yaşındaki 10 kız çocuğunu bıçak tehdidi ile merdiven boşlukları ve apartman bodrumlarına götürerek cinsel istismarda bulunduğu belirtildi. Dizdar, yargılama aşamalarındaki ifadesinde çocukken Osman isimli bir kişinin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu, intikam için çok sayıda kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğunu belirtti.