Gazete Vatan Logo

10 Kasım resmî tatil mi?

Kasım ayına giriş ile birlikte binlerce çalışan ve öğrenci 10 Kasım resmî tatil mi? diye araştırmaya başladı. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm tarihi olan 10 Kasım, 1938 yılından beri tüm yurtta çeşitli törenlerle anılıyor.

10 Kasım resmî tatil mi?

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’da yer her yıl törenlerle anılır. Kasım ayı ile birlikte, 10 Kasım resmî tatil mi sorusu da her yıl vatandaşlar tarafından araştırılır. Peki, 10 Kasım resmî tatil mi?

10 KASIM RESMİ TATİL Mİ?

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü olan bugünde Atatürk, saat 09:05 geçe çeşitli törenlerle anılır. Atatürk’ü anma günü olan 10 Kasım ulusal yas günüdür ve resmî tatil değildir. 10 Kasım resmi tatil olmadığı için resmi kurumlar da açıktır. Ancak bu yıl 10 Kasım Pazar gününe denk geliyor..

10 Kasım günleri saat 09:05'te çalan siren sesleriyle birlikte Türkiye genelinde 1 dakika süreyle Atatürk anısına saygı duruşuna geçilir. TBMM binası önündeki bayraklar hariç, Türkiye’de tüm resmi binalarda ve ülkenin dış temsilciklerinde bayraklar, yas göstergesi olarak yarıya indirilir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk, 10 Kasım 1938 Perşembe sabahı saat 09:05'te İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yumdu. Naaşı kalabalık bir törenle Ankara'ya uğurlandı. İlk Etnografya Müzesi'ndeki geçici kabre konuldu, 15 yıl sonra da 10 Kasım 1953'te kendisi için yaptırılan Anıtkabir'de toprağa verildi.

Haberin Devamı