Gazete Vatan Logo

10 kadını taciz etmiş!

Ünlü olduğu için kadınlara cinsel tacizde bulunma hakkı olduğunu savunduğu ses kaydı olay yaratan ABD Başkan adayı Trump, ‘Gerçek hayatta öyle biri değilim’ dedi ama milyarder iş adamı tarafından taciz edildiğini iddia eden 10 kadın ortaya çıktı

10 kadını taciz etmiş!

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump ile ilgili her gün yeni bir skandal patlak veriyor. Evli bir kadınla beraber olma girişimini ve ünlü olduğu için kadınları çok kolay taciz edebildiğini savunduğu ses kaydı sonrası kendi partisinin dahi desteğini çektiği Trump, ‘özür’ videosunda o konuşmanın gerçek hayatı yansıtmadığını söylemişti. Ancak ortaya çıkan 10 kadın durumun hiç de öyle olmadığını gösterdi. Trump cephesi haberlerin tamamen hayal ürünü olduğunu savundu. Rakip aday Hillary Clinton’ın kampanya ekibinden bir yetkili ise ‘Bunlar, canlı yayındaki tartışma sırasında yalan söylediğini ve videoda övünerek anlattığı iğrenç davranışın kelimelerden daha fazla olduğunun bir göstergesi’ dedi.

Soyunma odasına daldı

ABD’de yayınlanan güzellik yarışmasının yayın hakkı uzun yıllar boyunca Trump’taydı. Vermont Güzeli Mariah Billado, Buzzfeed’e dün yaptığı açıklamada Trump’ın soyunma odasına girip, ‘Merak etmeyin kızlar ben bunları çok gördüm’ dediğini, 1997’de Miss Teen USA yarışmasına kendisiyle beraber katılan 4 kızın taciz iddasıyla ortaya çıktığını açıkladı.

Haberin Devamı

Röportaja gittim beni odaya çekti

ABD’nin en çok satan magazin dergisi People’da çalışan gazeteci Natasha Stoynoff Trump’ın kendisini nasıl taciz ettiğini bir yazıyla anlattı. Stoynoff, 2005 Aralık ayında People dergisi için evlilik yıldönümleri öncesinde Trump çiftiyle söyleşi yapmak üzere randevulaştıklarını aktardı. Trump’ın, kendisini Florida’daki evlerini göstermek için büyük bir odaya götürdüğünü yazan Stoynoff, şöyle devam etti: ‘Trump kapıyı arkamızdan kapadı. Arkamı döner dönmez beni duvara dayadı ve dilini ağzıma sokmaya çalıştı. Neyse ki o an evdeki görevlilerden biri geldi de kurtuldum.’

Kalçamı elledi odaya çağırdı

ABD güzellik yarışmasına 2013 Washington güzeli olarak katılan Cassandra Searles, ‘Sürekli kalçamı elleyip beni otel odasına davet etti’ diyerek Trump’ı Facebook mesajında cinsel tacizle suçladı. Aynı yarışmaya Mississippi güzeli olarak katılan Paromita Mitra ise, ‘O yarışmayla ilgili kabuslarım hala devam ediyor’ diye konuştu.

Haberin Devamı

Asansörde zorla dudağıma yapıştı

New York Times’a konuşan 22 yaşındaki Rachel Cooks ise Trump Towers’daki bir emlak şirketinde resepsiyon görevlisi olarak çalıştığı sırada, Trump’ın, karşı koymasına rağmen kendisini dudaklarından öptüğünü öne sürdü. Crooks, ‘Çok uygunsuz bir hareketti. Bunu yapabilecek kadar önemsiz olduğumu düşünmesine çok kızmıştım’ diye konuştu.

Barda elle taciz etti

Palm Beach Post gazetesine konuşan bir başka kadın da, 23 yaşındayken Trump’ın Florida’da bir barda kalçalarına dokunduğunu söyledi. Mindy McGillivray adlı kadının o dönemdeki erkek arkadaşı Ken Davidoff da kadının iddiasını doğruladı. Davidoff, gazeteye yaptığı açıklamada McGillivray’nin yanına geldiğini ‘Donald az önce popomu avuçladı’ dediğini aktardı.

Ahtapot gibiydi göğsümü elledi

ABD’nin en saygın gazetelerinden New York Times, dün Trump tarafından taciz edildiği iddiasında bulunan iki kadının ifadelerine manşetinde yer verdi. Gazeteye konuşan 74 yaşındaki Jessica Leeds, 30 yıl önce New York’a giden bir uçakta Trump’la yan yana oturduğunu ve Trump’ın aradaki koltuk dirseğini kaldırıp kendisine dokunmaya başladığını anlattı: ‘Ahtapot gibiydi, elleri her yerimdeydi. Bir cinsel saldırıydı.’

Haberin Devamı