Gazete Vatan Logo

10 günlük bayram tatili üretimde kayıp yaratmaz

Bakan Faruk Özlü, Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasıyla ilgili “Bayram Ağustos ayında, fabrikaların bakım ve onarım zamanlarına denk geldi. Üretimde kayıp olmaz” dedi.

10 günlük bayram tatili  üretimde kayıp yaratmaz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) toplantı düzenledi. Yerleşim alanlarında kalan sanayi sitelerinin ve işletmelerinin kent dışına modernize edilerek taşınmasının zaruri olduğunu belirten Özlü, Türkiye’nin 60 yıllık OSB tecrübesini de yurt dışına aktarmanın zamanının geldiğini söyledi. Bakan Özlü, sanayicilerin Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılması ile ilgili yorumları üzerine “Sizler sanayicisiniz. Genelde üretim yerleri bir yılda 3 hafta tatile girer. Fabrikayı kapatır, bakım onarım yapar. Ramazan ve Kurban Bayramları kışın olsa durum farklı yazın farklı. Bu bayram Ağustos ayında. Fabrikalarımızın bakım onarım zamanlarına denk geldi” dedi.

“Üretimde kayıp olmayacağını düşünüyorum” diyen Bakan Özlü, “Yurt dışında da tatil var. Mesela İsrail’de hep tatil vardır. Paskalya diye bir şey var. Yılbaşında 1 hafta 10 gün tatil var. Elbette gönlümüz çalışmaktan ve üretmekten yana. Gümrükler çalışıyor. Bunun çok ciddi bir handikap olmadığı kanaatindeyim” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Tatil konusuna takılmayalım

Üretimin tatilde de devam edebileceğini belirten Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız da “Tatil konusuna takılmayalım. Çalışan ve üreten Türkiye, tatilde de üretir tatil olmayan dönemlerde de üretir. Özellikle kamuda üreten zaten bu kısım idari izinde olduğu için gümrüklerimiz 7/24 açık. İhracata devam edin. Türkiye’ye döviz kazandırmaya devam edin. Üretimleri de bu dönemde sürdüren olacaktır. Eğer planlarımız yetkin ve yeterli ise bu konular bizim için engel değil. Üretiyoruz, Türkiye çalışıyor. Bayram döneminde de ihracat için engel yok” dedi.