Gazete Vatan Logo

10 günde 13 hırsızlık olayına karışan şüpheli yakalandı

Konya'da son 10 gün içerisinde 13 farklı hırsızlık olayına karıştığı tespit edilen 24 yaşındaki Hidayet Çalışkan polis tarafından yakalandı.

10 günde 13 hırsızlık olayına karışan şüpheli yakalandı

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Güven Tim ekipleri, kent merkezinde son 10 gün içeresinde meydana gelen, bisiklet, motosiklet ve ayakkabı hırsızlıkları ile ilgili çalışma başlattı. Olayların meydana geldiği bölgelerdeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, şüphelinin daha önce de poliste çok sayıda suç kaydı bulunan Hidayet Çalışkan olduğunu belirledi. Çalışkan'ın merkez Karatay ilçesindeki evine giden ekipler, şüphelinin 20 gündür eve gitmediğini öğrendi. Polis, Hidayet Çalışkan'ın devamlı gittği Merkez Karatay ilçesindeki Yeni Mahalleye gitti. Polisi karşısında görünce kaçmaya başlayan Çalışkan kovalamaca sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

Poliste verdiği ifadede Çalışkan'ın hırsızlık olaylarını madde bağımlısı olduğu için gerçekleştirdiğini, çaldığı malzemeleri ise Suriyelilere ve tanımadığı kişilere sattığını söylediği öğrenildi. Konya Eğtim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Çalışkan, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına ayağındaki terlikleri fırlatarak tepki gösterdi. Hidayet Çalışkan'ın polisteki işlemleri sürüyor.

Haberin Devamı