Gazete Vatan Logo

10 F-16 uçağı ile Suriye sınırında devriye uçuşu

Genelkurmay Başkanlığı, 10 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildiğini açıkladı

10 F-16 uçağı ile Suriye sınırında devriye uçuşu

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesi üzerinden Kara, Hava, Deniz ve Sahil Güvenlik komutanlıklarının günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. Buna göre, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın faaliyetleri kapsamında Karadeniz Uyumu Harekatı'nda görevli TCG Yıldıray, Batı Karadeniz'de, Birleşmiş Milletler UNIFIL Deniz Harekatı'na iştirak eden TCG Bozcaada, Lübnan açıklarında, Akdeniz Kalkanı Harekatı'nda görevli TCG Burakreis ise Doğu Akdeniz'de karakol görevi icra etti.

NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2'de görevli TCG Yavuz, Yunanistan Deniz Kuvvetleri unsurları ile Güney Ege'de geçiş eğitimleri gerçekleştirdi. Doğu Akdeniz'de ittifak dayanışmasının sergilenmesine yönelik olarak, NATO'nun Etkin Çaba Harekatı'na iştirak eden NATO Daimi Deniz Görev Grubu-1 unsurları Kanada Deniz Kuvvetlerine ait HMCS Winnipeg, İspanya Deniz Kuvvetleri'ne ait SPS Blas de Lezo, Portekiz Deniz Kuvvetleri'ne ait NRP Francisco de Almeida ile TCG Akar, TCG Bora ve TCG Gurbet'in katılımıyla Marmaris açıklarında müşterek eğitimler icra edildi.

Haberin Devamı

NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2'de görevli TCG Sokullu Mehmet Paşa ve TCG Akçakoca, Yunanistan ev sahipliğinde Orta Akdeniz'de icra edilen Ariadne-2015 Tatbikatı'na iştirak etti. Harekat eğitim faaliyetlerinde toplam 23 geminin seyir icra ettiği bildirildi.

TÜRK JETLERİNE EGE'DE YUNAN TACİZİ

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın günlük faaliyetler kapsamında, 8 adet F-16 uçağı ile Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra edildi. Yunanistan'a ait F-16 uçakları tarafından, bir adet F-16 uçağına 1 dakika 25 saniye süre ile kilit atılarak tacizde bulunuldu. TSK unsurları tarafından gerekli reaksiyonun gösterildiği belirtildi.

10 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildiği bildirildi.

MOBİL RADAR İLE AKDENİZ'DE MÜLTECİ KONTROLÜ

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın faaliyetleri kapsamında, bir arama kurtarma gemisi ile Ege'de keşif gözetleme görevi icra edildi. 4 bot ve 1 "mobil radar" ile Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi icra edildiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının 30 Kasım-4 Aralık tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek "Türkiye-İngiltere Bilgisayar Destekli K/Y Tatbikatı"na katılacağı bildirildi.