Gazete Vatan Logo

10 çocuğu intihara sürükleyen oyunun beyni yakalandı

50 güne yayılmış çeşitli görevlerden oluşan Mavi Balina oyununda gençlere kendilerine acı vermeleri, korku filmi izlemeleri, gece yarısı uyanmaları gibi talimatlar veriliyor; son görev olarak ise kendi hayatlarına son vermeleri isteniyor.

10 çocuğu intihara  sürükleyen oyunun beyni yakalandı

50 güne yayılmış çeşitli görevlerden oluşan Mavi Balina oyununda gençlere kendilerine acı vermeleri, korku filmi izlemeleri, gece yarısı uyanmaları gibi talimatlar veriliyor; son görev olarak ise kendi hayatlarına son vermeleri isteniyor. Rus Novaya gazetesinin haberine göre Kasım 2015 ile Nisan 2016 tarihleri arasında sadece Rusya’da 130 çocuk Mavi Balina’nın son ‘görevi’ olarak intihar etmişti. Oyunun şu anda 22 yaşında olan yaratıcısı Philipp Budeikin, 2016 yılının Kasım ayında tutuklanmış, toplumda ‘temizlik’ yaptığını öne sürerek kurbanlarını ‘biyolojik atıklar’ olarak nitelemişti. Budeikin’in ardından oyunun yeni yöneticisi olarak onun yerine geçen Nikita Nearonov da tutuklandı.

22 yaşındaki Naeronov, polis tarafından ‘iyi bir aileden gelen, burnu havada ve Moskova’da iyi bir gelirle çalışan finans uzmanı’ olarak tanımlandı. Polisin verdiği bilgiye göre Naeronov, oyunun son görevi olarak intihar eden çocukların ‘zayıf’ oldukları için ‘yaşamayı hak etmediklerini’ söyledi. Polis, Naeronov’u tehlikeli bir oyun yöneticisi olmakla ve birçok çocuğun intiharından sorumlu olmakla suçluyor. Naeronov’un sorumlu tutulduğu 14 ila 17 yaş arasındaki 10 dosyadan sadece ikisinin hayatta kalabildiğine, kurbanlarını zayıf ve manipüle edilmesi kolay, çevrimiçi ortamdan iletişim kurması kolay ergenlerden seçtiğine dikkat çekildi.

Haberin Devamı