Gazete Vatan Logo

10 bin TL değerindeki "Karabaş" fuarın ilgi odağı oldu

Van'da düzenlenen "7. Turizm ve Seyahat Fuarı"na getirilen 10 bin lira değerindeki "Karabaş" isimli Kangal köpeği ilgi odağı oldu.

10 bin TL değerindeki "Karabaş" fuarın ilgi odağı oldu

Asya Fuarcılık tarafından Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen, İran'dan firmaların da katıldığı organizasyona son gününde de vatandaşlar ilgi gösterdi.

23 ilden 90 firma ve kurumun yöresel ürünlerini tanıttığı fuarda 10 bin lira fiyat biçilen "Karabaş", fuarı ziyaret edenlerin ilgi odağı oldu.

Ziyaretçiler, "Karabaş" ile fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarıştı.

Köpek sahibi Arif Pir, yaptığı açıklamada, Karabaş'ın tüm fuarların göz bebeği olduğunu söyledi.

Götürüldüğü her yerde Sivas Kangal köpeğinin yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Pir, ziyaretçilere köpeğin cinsiyle ilgili bilgiler aktardığını belirtti.

Pir, Sivas Kangal köpeğinin bekçi köpeği olarak olarak da beslenebileceğini dile getirerek, "Fuara Sivas'tan bir yetişkin 10 tane de yavru Kangal getirdik. 5 yavruyu sattık. Yavrunun tanesini bin 500 ile 3 bin lira arasında satabildik. İnsanlar daha çok Karabaş ile fotoğraf çektirmek için standımıza uğruyor. Sivas Kangalı ile fotoğraf çektirmek bir ayrıcalık. Görülen ilgiden çok memnunuz. Zaten fuarda en çok ilgi gören de bizim standımız oldu." diye konuştu.

Haberin Devamı