Gazete Vatan Logo

10 bin silahlı o günü bekliyor!

IŞİD’in işgal altındaki Ninova vilayetinin merkezi Musul’u kurtarmak için 10 bin askerin 4 karagahta eğitileceği bildirildi.

Rûdaw’a konuşan Musul İl Meclisi Başkanı Başar Kiki, Musul’u kurtarma operasyonunda yer alacak askerlerin Erbil, Bağdat, Kerkük ve Duhok’ta olmak üzere 4 karargâhta eğitildiğini belirtti.

Bağdat ve Erbil karargâhlarında 7 bin askerin eğitimine başlandığını aktaran Kiki, geri kalan 3 bin askerin de Kerkük ve Duhok’ta eğitileceğini ifade etti.

Başar Kiki, Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin, Musul’a yapılacak operasyonda Erbil’le işbirliği içerisinde olunması gerektiğini vurguladığını ve “Erbil olmadan Musul kurtarılamaz” ifadelerini nakletti. Başar Kiki, şunları söyledi:

“Başbakan Abadi’yle yaptığımız görüşmede, IŞİD sonrası Musul’un durumu da ele alındı. IŞİD düşüncesinin nasıl ortadan kaldırılacağını konuştuk. Mağdurlara tazminat ödenmesi konusu da masaya yatırıldı.”

Birkaç ay içinde Musul’un kurtarılacağını söyleyen Kiki, hazırlanan 10 bin askerin yansıra bölgede bulunan aşiret milislerinin de operasyona katılacağını ifade etti.

Irak’ın Bağdat’tan sonraki en büyük ikinci şehri olan Musul’un nüfusu 3 milyon. 10 Haziran’da Musul’a saldıran IŞİD örgütü, kısa bir sürede ve çatışma yaşanmandan kenti işgal etmişti.

Haberin Devamı