Gazete Vatan Logo

10 bin metrede yardım!

THY, Türk Kızılayı kumbaralarıyla uçaklardaki yolculardan Somali halkına yardım topluyor

Türk Hava Yolları (THY), Türk Kızılayı ile birlikte başlattığı kampanya kapsamında uçaklarında Somali için yardım topluyor. THY’nin Uludağ uçağını dolduran yolcular, uçak İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan hareket edip 10 bin metre yüksekliğe ulaştığında şöyle bir anons duydu: “Türk Hava Yolları olarak Somali’de yaşanan açlık dramına kayıtsız kalmıyor ve Türk Kızılayı ile birlikte sizlerin de katılımıyla bir yardım kampanyası düzenliyoruz. Somali halkına yardım etmek isterseniz birazdan dolaştıracağımız mühürlü ve kilitli Kızılay kumbaraları aracılığıyla bağışta bulunabilirsiniz. Göstereceğiniz hassasiyet için teşekkür ederiz.”

“Kızılay’a teslim edeceğiz”

Anonsun ardından ellerinde üzerinde “Merhametinizle iyiliğin zirvesine” yazılı kumbaraları taşıyan kabin görevlileri, yolcular arasında dolaşarak Somali için yardım topladı. Kızılay’ın yardım kumbarasına ilk parayı bağışlayan THY Genel Müdürü Temel Kotil, “Günde yaklaşık 100 bin yolcu taşıyoruz. Her yolcu 10 lira verse günde 1 milyon lira yardım toplanır. İnşallah önümüzdeki günlerde tüm uçaklarımızda bu yardımları toplayacağız ve Kızılay’a teslim edeceğiz. Oradan da Somali’ye gidecek. Hayırlı olsun” dedi.

İlk bağışı yaptılar



THY Genel Müdürü Temel Kotil, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Gedikl, Kızılay’ın yardım kumbarasına ilk parayı bağışladılar. Kotil, kampanyanın Ramazan bayramı sonuna kadar devam edeceğini açıkladı.

Haberin Devamı