Gazete Vatan Logo
Magazin 10 bin liralık ‘terapi’ davası

10 bin liralık ‘terapi’ davası

Prof. Dr. Orhan Kural, kendisiyle ilgili yazdığı “Artık benimle ilgili bir terapi görmenizin zamanı geldiğini düşünüyorum” şeklindeki tweeti üzerine Cem Yılmaz hakkında 10 bin liralık manevi tazminat davası açtı

10 bin liralık  ‘terapi’ davası

Prof. Dr. Orhan Kural, komedyen Cem Yılmaz hakkında birçok defa gençleri sigaraya özendirdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Kural bu kez de ünlü komedyenin Londra’da düzenlenecek olan gösterisiyle ilgili 18 artı kuralına ilişkin “İngiltere bu kişinin gençlik için nasıl tehlikeli olduğunu bizden önce anladı, bravo. Yıllardır anlatmaya çalışıyorum” şeklinde bir tweet attı. Yılmaz ise bu tweete “Orhan Kural bey sizi sizin yönteminizle taciz etmek istemiyorum ama artık benim ilgili bir terapi görmenizin zamanı geldiğini düşünüyorum” şeklinde yanıt verdi. Kural, Yılmaz’ın bu tweete üzerine soluğu adliyede aldı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurup 10 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Kural dava dilekçesinde Londra’daki karara sadece yorumda bulunduğu, söylediklerinin ifade özgürlüğünü kapsadığını belirtti.

Bıktım usandım!

Komedyen dava ile ilgili, “Ben bu işten bıktım, usandım. Sürekli garip iddialarla hakkımda dava açıyor. 10 küsür senedir sürekli bir taciz var. Ne yapacağım bilemiyorum! Bariz bir tuhaflık bu” dedi.

Haberin Devamı