Gazete Vatan Logo

10 bin $’lık odaları Azeri turist kapattı

Türkiye’ye yıllardır milyonlarca Rus turist getiren Anex Tours’un patronu Serhat Koçkar, 170 milyon dolar yatırımla Bodrum’a giriş yaptı. Lüks sınıfa hitap eden otelin geceliği 10 bin dolar olan odaları zengin Azeriler tarafından açılışa 3 ay kala kapatılmış durumda

10 bin $’lık odaları Azeri turist kapattı

1990’lı yıllarda babasından aldığı 160 dolarla Rusya’ya gidip turizm işine giren Neşat Koçkar, kardeşi Serhat Koçkar ile Türkiye’yi Rus turistler için bir numaralı pazar haline getirmişti. O yıllarda Türkiye’ye yıllık 300 bin Rus turist gelirken Koçkar kardeşlerin kurduğu Anex Tours ile pazarda büyük bir ivme yakalanmış ve 10 yıl gibi bir sürede Rus turist sayısı 3 milyonu aşmıştı. Gençliğinde resepsiyonist olarak çalıştığı otelleri satın alarak turizm sektörünün en önemli oyuncularından biri haline gelen Koçkar kardeşlerden Serhat Koçkar, 170 milyon dolar yatırımla Bodrum’daki lüks otel yarışını farklı bir boyuta taşıdı. Serhat Koçkar yeni kurduğu Lujo markasını Bodrum’dan sonra Dubai ve Dominika başta olmak üzere çok sayıda ülkeye taşıyacak. Şirket 2 ülkede de arazileri satın alıp projeler için çalışmaya başlamış durumda.

90 dönüme kurulu

Bodrum’un Güvercinlik Koyu’nda 90 dönümlük bir araziye kurulan otel yatırımının başına daha önce Tayland’taki Diva Grup operasyonlarını yöneten Önder Körük getirildi. Aynı yatırımı yurt dışında yapmaları halinde çok daha fazla para kazanabileceklerini ancak temel amaçlarının yeni bir marka yaratmak olduğunu söyleyen Lujo Otel Genel Müdürü Önder Körük, projeyi planlarken ilk dikkat ettikleri noktanın altın kaplamalı gereksiz lüksten uzak durmak olduğunu ifade etti. 462 yatak kapasiteli otelde 25 farklı oda seçeneği olduğunu aktaran Körük, hedeflerinin lüks tatil meraklısı turistler olduğunu ifade etti. Körük, gecelik konaklama ücretinin 1.400 liradan başlayıp 10 bin dolara kadar çıktığını ve 10 bin dolar ücreti olan odaların zengin bir Azeri turist grubu tarafından 21 günlüğüne kapatıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

RADARLARIMIZ DAİMA AÇIK

27 Nisan’da müşteri kabulüne başlayacak otele en fazla ilginin İngiliz ve Belçikalı turistlerden geldiğini belirten Önder Körük, sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikli hedefimiz iç pazar. Özellikle Avrupa, Rusya pazarı ve Türkmenistan bölgesi için radarlarımız sürekli açık. Ekim’e kadar açık olacağız. Yarattığımız marka için çok özel bir ekip kurduk. Sadece mutfak için 2.5 milyon euro harcadık. Buradaki ekibimiz sezon bitince Dubai’deki otelimize geçecek böylece tüm yıl boyunca operasyonlar devam edecek. Bodrum’da da sezonu uzatmak istiyoruz ama temel problem yüksek sezon dışında uçak olmaması. Şimdi golf ve sağlık turizmi ile bu süreci uzatmayı düşünüyoruz.”

Haberin Devamı