Gazete Vatan Logo

10 bin konutun daimi satış ofisi oluyor!

Yeni bir konsepte yönelen son yatırım Astoria oldu

10 bin konutun daimi satış ofisi oluyor!

Astoria’da, Şubat 2014’ten itibaren sürekli emlak satış merkezi kurulacak. R’estate Center’da 100 firmanın 10 bin konutu sergilenecek. Açık artırmayla satış da yapılacak.

İstanbul’daki alışveriş merkezlerinden yeni bir konsepte yönelen son yatırım Astoria oldu. Astaş tarafından 2008 yılında açılan Astoria, gayrimenkul konseptine dönüyor. Astoria’nın 5 bin metrekarelik bir katında, yılın 365 günü açık kalacak emlak tanıtım ve satış merkezi kuruluyor. R’estate Center, 100 firmanın satış ofisini bir araya getirirken, en az 300 proje ve yaklaşık 10 bin konutun sergilenmesini sağlayacak.

Açık artırma yapılacak

Gayrimenkul satın alımına yönelik her türlü faaliyetin yer alacağı R’estate Center’da fırsat günleri de düzenlenerek açık artırma yöntemiyle, yaklaşık yüzde 25 indirimli konut satışı gerçekleştirilecek. Takas sistemiyle eski konutunu verip, projelerden gayrimenkul satın almak mümkün olacak. Kentsel dönüşüm faaliyetlerinin de yer alacağı merkezde yabancı yatırımcılar da düşünülüyor. Konut almak şartıyla, yurtdışından gelen yatırımcının masrafları karşılanacak. R’estate Center için 6 dilde internet sitesi de hazırlanacak.


Şubat 2014’te açılıyor

Turyap, Demos Fuarcılık ve ITCO, Astoria’nın 5 bin metrekarelik bir katını kiralayarak, Türkiye’nin ilk sürekli emlak tanıtım ve satış merkezi R’Estate Center’a dönüştürüyor. Turyap Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, Astoria’nın kimlik değiştirdiğini belirterek, “Türkiye’de yapılan tüm emlak fuarları başarısız oldu. Ancak burası emlak dünyasının merkezi olacak. Bu mahallenin dışında kalan bitaraf olur” dedi.

Sarıbay, merkezin Şubat 2014’te açılacağını da ekledi. R’Estate Center’ın yaklaşık 10 bin konutu bir araya getireceği için tek bir adreste kıyaslama imkanı sunacağını dile getiren Sarıbay, şunları söyledi:

Kıyaslama şansı olacak

“R’Estate Center, konut almak isteyenlere birçok yer dolaşmadan, aynı çatı altında çeşitli alternatifleri sunarak karar vermelerinde yönlendirici olacak. Bankalar, sigorta ve ekspertiz şirketleri gibi kuruluşlar da burada yer alacak. Konut almak isteyen kredisini de alıp, merkezden ayrılabilecek. Projeye özel avantajlı faiz oranlarından yararlanabilecek. Müşteriler isterse ilgilendiği konut ya da ofise R’Estate Center’ın temin edeceği araçla gidebilecek ve anında görebilecek.”

25 $’a kiraladı 200’e veriyor

TURYAP ve ortakları, Astoria’nın 5 bin metrekarelik bir katı için metrekare başına 25 dolar ödeyecek. Aylık kira ise 125 bin doları bulacak. Sözleşme ise 5+5 yıllık imzalandı. Azmi Sarıbay, R’estate Center’da yer alacak inşaat firmalarının ise buraya metrekare başına aylık 200 euro, yıllık 2 bin 400 euro ödeyeceklerini söyledi. Toplamda yatırım ve tanıtım için 6 milyon euro harcanacak.



Şimdiden % 70’i doldu

R’ESTATE Center’da Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul kuruluşları ve bankalar yer alıyor. Bunların arasında Vadi İstanbul, Astaş, Babacan Yapı, Bak Yapı, Bay İnşaat, Beyaz İnşaat, Cathay, Çalık, Dekar, Demır İnşaat, Dekon, Dumankaya, Ege Yapı, Garantı Koza, Gül Proje, Halk GYO, İnanlar, İhlas Yapı, İş GYO, Kiptaş, Kuzu İnşaat, Polat Holding, Seba Holdıng, Sinpaş GYO, Sur Yapı, Şua İnşaat, Tahincioğlu, Teknik Yapı, Turyap (Golfkent), Özyurtlar, Yeşil GYO yer alıyor.

Haberin Devamı