Gazete Vatan Logo

10 ayda 92 sahipsiz ceset bulundu

Emniyet Genel Müdürlüğü web sitesinde yayınlanan sahipsiz cesetler dosyasında, 16 ayrı ilde 70 erkek ve 22 kadın cesedinin sahipsiz olduğu açıklandı

Emniyet Genel Müdürlüğü sitesinin Asayiş Daire Başkanlığı bölümünde yer alan "Kimliği Belirsiz Cesetler' dosyasında ürkütücü rakamlar ortaya çıktı. Web sitesinden alınan bilgilere göre, 2005 yılının ilk 10 ayında ülkenin 16 ilinde kimliği ve sahipleri belirlenemeyen, cinayete kurban gitmiş, intihar etmiş veya eceliyle ölmüş 70 erkek ve 22 kadın cesedi bulundu. Sahipsiz cesetlerin yüzde 50'sinin istanbul ilinde bulunması dikkat çekti. Sahibi ve kimliği tespit edilemeyen kadın cesetlerinden 1'er tanesi Ordu Fatsa, izmir ve Çorum'da bulunurken, Kayseri'de 2, istanbul'da 14, Çorum'da 1 ve Ankara'da ise 3 kimliği belirsiz kadın cesedinin kimliği teşhis edilemedi. Erkeklerde ise Adana'da 6, Ankara'da 5, Antalya'da 2, istanbul'da 43, izmir'de 6, Kayseri, Kocaeli, Balıkesir, Masina, Muğla, Bursa, Samsun ve Şanlıurfa'da 1'er sahipsiz erkek cesedi bulunuyor.

Web sitesinde ayrıca, cesetlere ait fotoğraflara yer verilerek, ölü bulundukları sırada üzerlerinde bulunan elbiseler tek tek açıklanırken, fotoğraflara bakarak tanıyan kişilerin bildirebilecekleri telefon ve adresler de yer alıyor. Sitede, fotoğraflardan cesedi tanıyan kişilerin, 0312-428 81 40 nolu telefona faks çekebileceği belirtiliyor.

Siteyi ziyaret eden vatandaşlara, "Bu bölümde, ülke genelinde bulunmuş ve kimlikleri tespit edilememiş cesetlere ait bilgiler yer almaktadır. Ceset fotoğraflarının özellikle çocuklar tarafından izlenmemesi önemle rica olunur. Eğer 18 yaşından küçükseniz, lütfen bölümü kullanmayın. Tanıdığınız veya kimlik bilgileri hakkında bilgi sahibi olduğunuz ceset ile ilgili olarak lütfen bizi arayınız" uyarıcı bilgisinin de bulunması dikkat çekti.

Haberin Devamı