Gazete Vatan Logo

10.10.10 çılgınlığı

Çiftler, evliliğe ilk adım attıkları güne anlam katmak için bu tarihi seçtiler

‘10.10.10'da saat 10.10'da yerden 1010 metre yükseklikte ‘Evet'

NEVŞEHİR Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muammer Başer'in oğlu Kocatepe Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Araştırma görevlisi Durmuş Fatih Başer, Ziraat Mühendisi Selin Kutluca ile sıcak hava balonunda nikah kıydırdı.
Kapadokya bölgesinde turistlerin ilgi gösterdikleri Göreme Beldesi'nde peribacalarının arasından sabah balona binen çift, 1010 metre yükseklikte, ‘10.10.10' tarihinde saat 10.10'da bir balon sepetinde nikah deftesini imzaladı.
Ziraat Mühendisi Selin Başer (Kutluca) ve Kocatepe Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Araştırma görevlisi Durmuş Fatih Başer çifti, evlilik tarihlerinin özel bir güne denk gelmesi ve farklı bir ortamda nikah masasına oturmak için ilginç yöntem seçti. Göreme Beldesi Belediyesi'ne başvuran çift, nikah gününün 10 Ekim 2010, saatinin 10.10 olmasını isteyince, nikahları sıcak hava balonunda kıyıldı. Sıcak hava balonu ile sabah saatlerinde havalanan çiftlerin nikahını 1010 metre yükseklikte saat 10.10'da Göreme Belediyesi Nikah Memuru Yasin Temel kıydı.
Nikahta, damatın şahitliğini Anatolian Balloons Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uluer, gelinin ise Murat Kutluca yaptı. Nikahta darbuka ve klarnet eşliğinde oynayan çifti, kalkış alanında bekleyen aileleri alkışlarla kutladı. Hayatında ilk kez balona bindiğini ve çok heyecanlandığını belirten damat Durmuş Fatih Başer, “Özel biri ile, özel bir yerde ve özel bir zamanda evlenmek istemiştim. Gerçekten bizim için unutulmaz bir an oldu. Her ikimizde çok heyecanlıydık“ diye konuştu. Sıcak Hava balonunda kıyılan nikahla dünyaevine giren Selin Başer (Kutluca) ise, farklı güzellikleri bir arada yaşadığı için büyük mutluluk duyduğunu söyledi.



10.10.10 hem doğum günü, hem nikah günü oldu

Evliliğe ilk adım attığı güne anlam katmak için nikah gününü 10.10.2010 olarak seçen Sakaryalı Elif Atalay, aynı gün doğum gününü de kutlayarak iki mutluluğu birden yaşadı.
Adapazarı ilçesinde dünya evine giren Secahattin Bilici ve Elif Atalay çifti, özel günlerine anlam katmak için nikah gününü 10.10 2010 olarak seçti. Nikahında doğum gününü de kutlayarak iki mutluluğu bir arada yaşayan gelin Atalay, karışık duygular içinde olduğunu belirtti. Farklı bir gün olan 10.10.2010’da hem doğum gününü kutladığını hem de evliliğe ilk adımı attığını kaydeden Atalay; "İki özel duyguyu çok özel bir günde yaşıyorum. Mutluyum." dedi.
Nikah gününe ilginin çok olacağını düşünerek, 5 ay öncesinden gün aldığını ifade eden Bilici ise "Bizim için bugünün başka bir anlamı daha var. Eşimin doğum günü. Hem doğum günü, hem de nikah gününün 10.10.2010 olması çok güzel." diye konuştu.
Diğer yandan, evliliğe ilk adımı atacak çok sayıda çiftin nikâh günü olarak 10.10 2010’u tercih etmesi, nikah memurlarının yoğunluğunu arttırdı. Nikah memurları düğünlere yetişmek için zamanla yarıştı.
Adapazarı Belediyesi Nikah Memuru Yaşar Keten, çiftlerin özellikle bugünü seçmesinden dolayı yoğunluk yaşadığını söyledi. Özel gün nedeniyle nikah sayısının 4-5 kat arttığını anlatan Keten, şöyle konuştu: "Tempomuz yoğun, yarım saatte bir nikah var. Normal zamanda yaz döneminde nikah sayısı 10’u buluyordu. Bugün 20 nikah var. Normal zamanın 4-5 katı fazla. Bunun nedeni gençlerin 10.10.2010’u seçmesi."

Yurt genelinde nikahlarını bugüne denk getirmek isteyen çiftler, nikah daireleri önünde kuyruk oluşturdu

Kocaeli’de, 70 yaşındaki Yavuz Avşar ve 69 yaşındaki Türkan Erkovan, ikinci evliliklerini yaptı.
Salona el ele tutuşarak giren çift, çalan "Samanyolu" şarkısıyla dans etti. Nikahlarının kıyılmasının ardından, dostları ve akrabalarının tebrik etmesi için kendilerine ayrılan bölüme giden çift, keman eşliğinde tekrar dans etti.

Gelin Türkan Erkovan, romantik teklifin 10.10.2010 tarihinde evlenme fikrinin damat Yavuz Avşar’dan geldiğini, çok duygulandığını söyledi. Erkovan, "Mutluyuz. Uzun yıllar önce aynı sülalenin ben gelini, Yavuz Bey de damadıydı. İkimiz de eşlerimizi kaybettik, kader bizi buluşturdu" dedi. Damat Yavuz Avşar da "İkinci baharımızı yaşıyoruz, mutluyuz" diye konuştu. Kocaeli’de evlilik tarihlerinin akılda kalmasını isteyen 148 çiftin nikahı bugün kıyılacak. İzmit’te nikah tarihini 10.10.2010 için belirleyen çiftlerden Çiğdem Kartal (27), doğum gününde çifte mutluluk yaşadı.

İzmit Belediyesi Nikah Müdürlüğüne müracaat ederek bugün evlenmek isteyen 33 çiftin 16’sının nikahı Yunus Emre Kültür Merkezinde kıyılacak. Günün ilk nikah töreni, saat 10.30’da Kadir Özcan (25) ve Çiğdem Kartal (27) çiftinin oldu.

Öte yandan, Eski AA Kocaeli Büro Müdürü Ayhan Temizsoy’un kızı Benan Temizsoy, Onur Özdür ile saat 17.00’de dünya evine girecek. Derince, Gebze, Gölcük, Kartepe, Körfez, Çayırova, Karamürsel, Darıca, Dilovası ve Başiskele ilçelerinde de 115 çiftin nikahı kıyılacak.


Sivas ve Tokat’ta 10.10.2010 tarihinde 47 çiftin nikahının kıyıldığı bildirildi.

Evlilik tarihlerini unutulmaz kılmak isteyen ve 10.10.2010 tarihinde resmi nikah işlemleri yaptırmak için Sivas Belediyesi Evlendirme Memurluğuna başvuran çiftler, kendilerine verilen saate göre Ethembey Parkı yanındaki nikah salonuna geldi. Çiftlerin, sırayla nikahları kıyıldı. Çiftleri, bu mutlu günlerinde, aileleri ve arkadaşları da yalnız bırakmadı.

Sivas Belediyesi Evlendirme Memurluğu Müdürü Muzaffer Güner, "Evlilik
günlerini unutulmaz hale getirmek isteyen çiftler, nikah için bugünü tercih
ettiler" dedi.


Güner, gün boyunca periyodik olarak toplam 40 çiftin nikah akitlerini
kıyacaklarını söyledi.
Bu arada, Sivas Devlet Hastanesinde de günün ilk saatlerinden itibaren 1’i erkek toplam 7 çocuğun dünyaya geldiği öğrenildi. Tokat’ta da 7 çift, nikah günü olarak 10.10.2010’u tercih etti. 7 çiftten 3’nün ikinci evliliği olduğu öğrenildi.
Adana’da çok sayıda çift, evlenmek için 10.10.2010 tarihini tercih etti.
Adana’da bir süre önce tanışan Semra Can (24) ve Yunus Cebe (24) çiftinini nikahı, merkez Yüreğir ilçe Belediyesi Evlendirme Memurluğunda, evlendirme memuru Naim Çağlar tarafından kıyıldı.
Eşiyle birlikte şahitlerin huzurunda "evet" diyerek, evlilik cüzdanını
alan damat Yunus Cebe, 10.10.2010 tarihinde evlenmek için 31 Ağustosta başvuruda
bulunduklarını belirterek, "Bizim için evliliğimiz özel bir gündü, bu yüzden
özel bir günde evlenmek istedik. Ayrıca, bu sayede evlenme yıl dönümümüzü hiçbir
zaman unutmayacağız" dedi.


Edirne’de evlilik günlerinin 10.10.2010 tarihinde olmasını isteyen
nişanlı çiftler, nikahlarını bugüne denk getirerek, akılda kalıcı bir tarihte
evlenmenin mutluluğunu yaşadı.
Edirne Evlendirme Dairesinden günler öncesi, bugün için tarih alan
çiftler, kendilerine verilen nikah saatleri için Edirne Belediyesi Nikah Salonuna
geldi.
Öğleden sonra kıyılmaya başlanan nikahlarda özel bir günde evlenen
çiftlerin heyecanlı oldukları görüldü.


Kırklareli’nde Aral çiftinin, ilk bebeklerinin 10.10.2010 da dünyaya
gelmesi mutluluklarını bir kat daha artırdı.
Edinilen bilgiye göre Koray Aral (31), doğum sancıları tutan eşi Gülçin
Aral’ı (26) Kırklareli Devlet Hastanesine getirdi. Dr. Coşkun Uzay, sezaryen için
ameliyathaneyi hazırlatarak Gülçin Aral’ı ameliyata aldı. Başarılı bir operasyon
sonucu Gülçin Aral’ın saat 13.00’te 3 kilo 730 gram ağırlığında 51 santimetre
boyunda bir erkek çocuğu dünyaya geldi.
Koray Aral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok heyecanlı olduğunu ve
"Abdullah Tuğra" ismini verecekleri oğlunun 10.10.2010 da dünyaya gelmesinin
ise sevinçlerini bir kat daha artırdığını söyledi.

SİVAS'ta ‘10.10.10' tarihinde 41 çiftin nikahı kıyıldı.
Evlilik tarihlerini unutulmaz kılmak isteyen ve 10.10.2010 tarihinde resmi nikah işlemleri yaptırmak için Sivas Belediyesi Evlendirme Memurluğu'na başvuran çiftlerin, sırayla nikahları kıyıldı. Çiftleri, bu mutlu günlerinde, aile ve arkadaşları da yalnız bırakmadı. Ahmet Semiz ile Hatice Arıkan'ın nikah töreninde Sivas Valisi Ali Kolat’ta şahit olarak katıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda mühendis olarak görev yapan Ahmet Semiz ile eczacı Hatice Arıkan'ın nikahlarının kıyılması ardından konuşan Vali Ali Kolat, “Gençlerimiz akılda kalıcı bir günü seçmişler evlilik için. Kendilerine bir ömür boyu mutluluklar diliyorum. Ayrıca buraya geldiğimizde, eşime bak bu gün çok anlamlı gel nikah tazeleyelim dedim” diye konuştu.

ANNE, BABADAN SONRA BEBEKLERİ DE AYNI GÜNDE DOĞDU

Sivas Devlet Hastanesi'nde de günün ilk saatlerinden itibaren 1'i erkek toplam 7 çocuğun dünyaya geldiği belirtildi. Çiftler, bebeklerinin doğumunun bugüne denk gelmesinin tesadüf olduğunu söyledi. Doğum tarihleri 10 Ekim olan Halil ve Döne Doğan çiftinin bebekleri de aynı tarihte doğdu. ‘10.10.10' tarihinde Sivas Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi'nde 6'sı kız, 1 erkek olmak üzere toplam 7 çocuk dünyaya geldi. Kendi doğum tarihlerinde dünyaya gelen çocukları ile Doğan çiftinin mutluluğu ikiye katlandı. Merkezde oturan ve 1 yıldan bu yana evli olan Halil-Döne Doğan çiftinin ilk bebeklerine, ‘Buğlem' ismini vermeyi düşündükleri belirtildi. Çocuklarının doğum günününde kendi doğum günleri gibi 10 Ekim olması nedeniyle ailenin sevinci ikiye katlandı. Baba Halil Doğan, “Kızımın eşimle benim doğum günümde dünyaya gelmesi çok farklı bir duygu. 3’ümüzün de doğum tarihi aynı oldu şimdi. Çok mutluyuz. İlk çocuğumuz. Böyle bir tarihte doğmasını beklemiyorduk. Eşime de banada doğum günü hediyesi oldu. Tabi birde 10.10.2010 tarihi de ayrı mutluluk verdi” dedi.

Haberin Devamı