Gazete Vatan Logo

1 yılda 1 milyar TL yatırım yapacağız

Vodafone Türkiye CEO’su Deegan, “Türkiye’de uzun vadeli bir yatırımcı olarak varız. Türkiye’ye inanıyoruz, güveniyoruz. Bu güvenimizin kanıtı olarak Mart 2017 ile Mart 2018 arasında 1 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapacağımızı taahhüt ediyoruz” dedi.

1 yılda 1 milyar TL yatırım yapacağız

Türkiye’nin ekonomisine ve geleceğine güvendiklerini belirten Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, bunun göstergesi olarak önümüzdeki 1 yıl içinde 1 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapacaklarını açıkladı. 10 yıldır Türkiye’de olan şirketin toplam yatırım tutarının 20 milyar TL’yi aşacağını kaydeden Deegan, “Türkiye’de uzun vadeli bir yatırımcı olarak bulunuyoruz. Vodafone’un Türkiye’deki ilk 10 yılında yaptığı 20 milyar TL’lik yatırımı daha da artırmak için çalışıyoruz. Türkiye’ye güvenimizin bir kanıtı olarak, 2017-2018 mali yılında 1 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapacağız. Böylece 2006’dan bu yana Türkiye’ye yaptığımız toplam yatırım 20 milyar TL’yi aşacak” diye konuştu.

Ekonominin temelleri sağlam

Evrensel Hizmet İhalesi’nde Türk Telekom ile ortak hareket ettiklerini de hatırlatan Deegan, “Kırsal alanların dijitalleştirilmesi için önümüzdeki 3 yılda 1.6 milyar TL’lik ortak yatırım taahhüdünde bulunduk. Bu yatırım 1 milyar TL’lik planımızın dışında bir yatırım olacak” dedi.

Türkiye’deki performanslarından memnun olduklarını da vurgulayan Deegan, şöyle devam etti: “Türkiye’de ilk yıllarımız zordu ama artık şirketimiz güçlü finansal sonuçlar elde ediyor. Telekom pazarında yüzde 20, mobilde yüzde 30 pazar payına ulaştık. Son 3 yılda EBIDTA’mızı

Haberin Devamı

2 kat artırdık. 3 binin üzerinde çalışanımız var. Türkiye ekonomisine ciddi katkıda bulunuyoruz. Türkiye için son derece iyimseriz. Türkiye ekonomisinin temelleri çok güçlü. Son yıllarda sergilediğimiz olağanüstü performans bizi geleceğe dair güçlü ve iyimser kılıyor. Biz uzun vadeli yatırımcıyız. Bugün gelip yarın çıkmıyoruz. Türkiye’deki çabalarımız meyvelerini vermeye başladı. Türkiye’ye güveniyoruz ve bu güvenin göstergesi olarak 1 yılda 1 milyar TL’nin üzernide yatırım yapacağız.”

Vodafone Arena evimiz

VODAFONE Arena’da basın mensuplarıyla buluşan Colman Deegan, burayı evleri olarak gördüklerini söyledi. Deegan, “Kulübe 150 milyon doların üzerinde taahhüdümüz var. Beşiktaş ile forma göğüs sponsorluğumuzu 10 milyon dolar bedelle 2 yıl daha uzattık. Stadyum için 15 yıllık anlaşmamız var. Beşiktaşlılar arasındaki pazar payımız yüzde 35. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu stattaki teknolojiyi göremezsiniz” dedi. Sosyal sorumluluk projelerine de değinen Deegan, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Yarını Kodlayanlar projemizde yeni bir sayfa açtık ve Şanlıurfa’daki Suriyeli çocuklara kodlama eğitimleri vermeye başladık. Türkiye’deki 15 milyon ev kadınını dijitalleştirmek üzere yola çıktık, ‘Vodafone Altın Kulüp’ programımızı duyurduk. ‘Girişimcilikte Önce Kadın’ projemizde ikinci döneme girdik ve 10 ilde birden eğitimleri başlattık.”