Gazete Vatan Logo

1 trilyonluk olacağız

BİST Başkanı Himmet Karadağ, “Yeni halka arzlarla şirket sayısı 406, toplam piyasa değeri 900 milyar lirayı buldu. Yıl sonu 1 trilyon lirayı yakalarız” dedi

1 trilyonluk olacağız

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, “Medical Park ve Liv Hospital ile Hisse Senetleri Piyasası’nda işlem gören şirket sayısı 406 oldu. Bu şirketlerin piyasa değeri yaklaşık 900 milyar liraya ulaştı” dedi.

Kredi sistemi rahatladı

Halka arzı tamamlanan, Medical Park ve Liv Hospital’ı bünyesinde barındıran MLP Sağlık Hizmetleri’nin gong töreni, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, MLP Care Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, MLP Care Yönetim Kurulu Üyesi Hale Özsoy Bıyıklı ve şirket yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Şu an Borsa İstanbul’un Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’da en likit borsa olduğunu anımsatan Karadağ, piyasa değerinde bu sene sonuna doğru 1 trilyon lira rakamını geçmeyi hedeflediklerini aktardı. Karadağ, “Bugün gerçekleşen halka arzla beraber bankacılık sistemi kredi talebinden 1.4 milyar lira tutarında bir büyüklüğü halka arzla finanse ederek kredi sistemini rahatlamış olduk. Enflasyon ve faizle mücadelenin halka arzlar ve sermaye piyasası ürünlerini kullanmakla olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

USTA: NE ARZ OLDU AMA

MLP Care Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, özellikle yurt dışından gelen talebin kurumun yanı sıra Türkiye ekonomisine olan güvenin de önemli bir göstergesi olduğunu belirterek, son dönemin en büyük halka arzlarından birini, dünyadaki zorlu piyasa koşullarına rağmen başarı ile gerçekleştirdiklerini söyledi. Usta, “Tam halka arz yaparken, her şey çok iyi giderken tam kapanış günümüzde Dow Jones’da tarihi düşüş oldu. Bütün hesaplar şaştı. Yaşadıklarımızı belki de ömrüm boyunca unutmayacağım. Ne arz oldu ama” diye konuştu. Usta, halka arzla birlikte şirkete 600 milyon liralık bir sermaye artışı sağlandığını ifade etti.